餐廳: Bistro on the Mile
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2017-11-24 7005 瀏覽
由於今日係媽咪嘅生日嘅大日子,我們一家四口一齊食自助晚餐慶祝,而我同Oppa想畀媽咪有個驚喜同開心難忘嘅生日,所以我們喺揀選邊個地方慶祝嗰陣知道喺尖沙咀金域假日酒店嘅「Bistro on the Mile」推出嘅生日優惠,除咗有生日蛋糕送之外,仲會有一樽香檳送,而且仲會非常貼心咁幫人客影張相之後,就可以即時列印張相到出嚟兼生日祝福貼上去香檳樽度,真係超級有心思呀!一去到我們當然係做必定動作影相先啦,呢度嘅款式種類選擇唔算太多,除咗有新鮮即開生蠔之外,仲有凍蝦、青口、小龍蝦仔等等等等⋯⋯但就無開邊凍龍蝦,呢點係令我們比較失望!刺身壽司都幾新鮮!海參係當晚其中一款主題食材,所以有其中幾款冷盤同埋送畀人客每位一份嘅沙律都係用海參嚟涼拌,但由於海參本身係無味,而且全部都係涼拌嘅關係,所以幾款嘅味道都係比較清淡!至於燉湯都幾足料,所以味道好鮮味香濃!今次負責切燒牛扒嘅師傅願意切我們最鍾意嘅厚切畀我們,態度都算幾好,而肉質就好鬆化軟腍,牛肉味亦相當濃郁,再加埋係厚切,令到口感更加豐富!至於甜品嘅款式種類選擇都幾多,當中我們最欣賞嘅係外表睇落好似係「金X」朱古力咁,但咬開一半見到入面係軟心嘅朱古力泡
而我同Oppa想畀媽咪有個驚喜同開心難忘嘅生日,
真係超級有心思呀!
至於燉湯都幾足料,所以味道好鮮味香濃!
牛肉味亦相當濃郁,再加埋係厚切,令到口感更加豐富!
至於甜品嘅款式種類選擇都幾多,當中我們最欣賞嘅係外表睇落好似係「金X」朱古力咁,但咬開一半見到入面係軟心嘅朱古力泡芙,
食落質感非常軟滑,甜度適中,唔會過甜,真係超正呀!
2017-09-20