2021-11-29 1059 瀏覽
💛鮨美澄·美澄$1680之前見到超多人推介呢間 果然無介紹錯 佢呢個set總共有21味 每一樣都好有心思 而且好好味 我地食到超滿足 第二日完全唔想翻工🤤🥰·小鉢佢第一樣係個白身魚南蠻漬 佢魚肉好嫩 而且個汁酸酸地咁超開胃😋之後佢個自家製芝麻豆腐都好特別 佢個外皮脆脆地 入面既豆腐超滑 超濃芝麻味 食落味道好豐富🤩🤩最後佢個柚子胡椒番茄仔都超級juicy 係個口爆開超甜🍅·前菜 l 刺身之後每人就先有一隻超巨型既北海道生蠔 佢食落creamy得黎唔會太漏 配埋啲蘿蔔蓉超夾🦪之後個北海道象拔蚌都超正 佢係超大條 超厚身 而且食落好甜好爽口🤤🤤佢個香霜蟹肉蟹膏我自己都好中意 佢有超多蟹膏 而且好鮮甜 撈埋啲蟹肉 用紫菜包住一啖擺入口超級滿足🦀佢個磯煮鮑魚都係超大隻 幾彈牙 配埋佢個鮑魚肝醬好正 不過我自己更中意用佢個鮑魚肝醬黎撈個個飯糰仔 佢出黎係超鮮甜🤩🤩·燒物 l 吸物之後我地個日既燒物係白子 佢超級肥美 配埋個酸汁超creamy 就算我自己唔係特別中意白子都覺得唔錯 我男朋友就直頭超級中意 佢話覺得好正 個白子creamy到好似食緊生蠔咁😈😂😂之後喺食壽司之前 佢有一個魚湯俾你清清個
💛鮨美澄

香霜蟹肉蟹膏
磯煮鮑魚
燒物 l 吸物

魚湯
之後喺食壽司之前 佢有一個魚湯俾你清清個口 佢呢個唔係平時奶白嗰種魚湯黎既 佢係清湯咁既 但係魚味都出 飲落好舒服🥰
壽司
深海池魚

第一舊就係深海池魚 佢呢個魚油超香 就咁食已經超正😎
北海道活帶子
第二粒既北海道活帶子口感好特別 佢係界左超細既花 所以一放入口係有散開既感覺 而且佢粒帶子本身都好甜 幾特別😍😍
喜之次
第三粒既喜之次我自己都超中意 佢個魚油燒完係真係有入口即溶既感覺 而且超香😈😈
沖繩島石垣貝
之後既沖繩島石垣貝都超級新鮮 而且佢係拍一下條尾就會豎起 好搞笑🤣
墨烏賊
第五舊既墨烏賊都唔錯既 不過佢呢個係行creamy路線既 我自己中意有咬口既貝類多啲🤭😂😂
蝦膏牡丹蝦
之後就有我男朋友好中意既牡丹蝦 佢隻蝦超大隻 好彈牙 而且佢上面係有一個用喜之次魚油撈既蝦膏 佢個蝦膏燒完之後超香超惹味 食落口感好豐富🦐
大拖羅
之後第七舊係熟成左25日既大拖羅 佢呢個真係好厚切 而且佢係完全無筋 食落口超肥美 但係又唔會太膩 而且師傅灑淡雪鹽既時候真係好似落緊雪咁 超fancy❄️😌
海膽壽司
佢最後既海膽壽司都好好味 佢既海膽超甜 而且完全唔會腥 滿足🥰🥰
茶碗蒸 l 口替
茶碗蒸

之後佢個茶碗蒸都超滑 而且食落好鮮 不過入面就無咩料 主要都係比你清下個口😈
玉子燒
反而佢個玉子燒幾特別 佢入面有D帶子同魚肉 煎完好似布甸咁 口感幾特別🍮
汁煮鰈魚
之後佢個汁煮鰈魚調味都好好 魚肉入曬味 而且個蘿蔔都煮得好淋😗😗
慢煮八抓魚
佢最後仲有舊慢煮左3個鐘既八爪魚 佢呢個都係入曬味 煮到淋曬既 不過我自己就中意彈牙既八爪魚多啲 佢呢個煮到好似肉咁🐙🤣🤣
甜品
哈密瓜

最後既最後仲有個日本哈蜜瓜同埋自家製既芝士蛋糕 佢個哈蜜瓜超甜 而且好juicy 用佢黎完結一餐超圓滿🍈之後佢個芝士蛋糕係用牛乳整既 所以食落超級輕盈 完全唔會膩 我都好中意🍼

📍元朗建德街26號益利大廈地下7號舖
白身魚南蠻漬