2021-05-28 319 瀏覽
同朋友去九龍灣食甜品,走咗入嚟試呢間,本身我係極度鍾意食芝麻糊既人,因為天氣太熱嘅關係,咁叫咗佢嘅凍芝麻糊,雖然知道凍食無熱食咁好食,但係冇諗過難食都食唔落第三淡,我以為係我問題啦,然後我個朋友都試咗一啖,直情話係水溝劣質嘅芝麻味。其實呢碗芝麻糊應該係我人生中最難食嘅一碗,似飲緊水,最後吞個陣先有好淡好淡既芝麻味。之後重點黎啦,我冇話退款,只係同店員反映返碗垃圾芝麻糊同買多另一款芒果椰汁沙冰豆腐花。個店員係有跟進,不過唔知係咪因為我反映個陣有幾枱客。佢竟然係我面前試食仲話有芝麻味,好食,平時唔食凍野,今次專登為咗我食。仲繼續推介呢款咁嘅芝麻糊,話熱食會好食好多。我同我朋友非常尷尬,親愛既店員,我已經解釋左好多次,我平時食既芝麻糊無論凍食定熱食,都無你呢碗咁難食。同埋其實唔洗咁做戲,知道你十分盡責,三十蚊我比得起,我無話要退款,但難食就難食啦,唔難食我一早食曬啦。雖然呢個過程有啲不滿,但係後來個甜品真係好好食,不得不讚。朋友個甜品就不過不失。埋單二個人$97,個店員比左9折。

雖然呢個過程有啲不滿,但係後來個甜品真係好好食,不得不讚。
朋友個甜品就不過不失。埋單二個人$97,個店員比左9折。
自家鮮磨芝麻糊配西米加湯圓