2012-02-04
食黎食去都係個幾味。好啦今次同女朋友3周年紀念日,就帶佢去間高級餐廳食野!我地終於8點到步,企係個門口度就巳經覺得今次無選錯地方,門口佈置真係好靚,望多眼先,竟然比我發覺原來有好多明星黎過,好啦入去啦。一入去坐底就見到對面個牆全部都係相,華!之後個侍應哥哥好快又比水又介紹,心諗動作幾快喎!之後就細心解釋有咩生蠔好食,唔講唔知,原來食生蠔都好多學問。好啦就聽佢介紹,食住一打先!真係好好味丫!最中意食st peter island,我女友話親返我咁咸喎 之後再食多轉,Gillardeau 仲好味丫,勁重蠔味。之後就食法國蟹,呢件真係好驚喜,我都成日食蟹架啦,估唔到呢隻蟹咁鮮咁多膏。唔知佢地點整架呢!食完都巳經少少飽,但女友話繼續,唔準停好啦,咁就食呢到最出名既 餓肝天使面,蟹膏炒意粉,真係好好味丫,其他餐廳一定食唔到羅。之後個侍應又走埋黎話叫我地試埋個牛,好啦信你!還掂食開,食埋個乜鬼黑牛啦,食到好飽、好飽!不過食個牛要等,如唔洗等就好啦!不過等等下又可以亨受下個氣氛,都ok丫!下次有機會一定再帶朋友過黎再食埋其他野!好滿足丫,埋單走人!下次一定一定要再去。打完啦,又掛住隻蟹同餓肝天使面