2017-11-04 250 瀏覽
假日工人姐姐放假,父母拍拖一早出佐門, 大家姐閉關繪圖趕deadline,所以主要係我同二家姐一齊食午餐,於是我呢個做細嘅就要搭車落葵芳外賣食物返嚟比佢哋食。因為二家姐鍾意食麻麻辣辣嗰啲香口食物,所以我就行咗嚟無辣不歡買啲外賣返去食。以前都嚟呢間無辣不歡食過都幾好味,最重要就係二家姐鍾意食,當然我都鍾意食啦。麻辣土豆絲,其實叫薯仔絲仲好過啦,呢度係香港,做乜嘢叫土豆呢,不過點都好啦,啲薯仔絲好淋,淋得嚟又好爽口,味道好麻辣,越食越滋味。麻辣手撕雞,手撕雞就最好因為冇骨啖啖都係肉,手撕雞唔係好似預期咁麻辣,不過都好入味, 唔係太受得辣嘅大家姐就比較鍾意食呢個手撕雞。麻辣大腸,呢個大腸係豬大腸,係三種食物裡面最麻辣嘅,佢嘅麻辣程度,就係辣到由腳板底衝上頭頂咁樣,真係麻辣得好緊要,我二家姐就食得非常滋味,佢真係無辣不歡,可謂盡得阿爸嘅真傳。如果一邊吃食麻辣野一邊飲汽水會係好正, 不過我一時大意唔記得咗買汽水,搞到成件事都唔同曬。

外賣自取