2015-05-31 2013 瀏覽
2星期前已約定成班老死今晚食韓國餐,識食一定食呢間!今晚一行9人,等左30min可以入座,因我自己已黎食過幾次,今晚當然由我負責點菜啦!1~一坐低,個個都點飲品先,大多數人都揀檸檬梳打,有個朋友就點梅醋燒酒,2款飲品都係甜甜酸酸,既解渴又醒胃。2~先上前菜,有泡菜,有沙律,有醃羅白,好快脆掃清光,幸好上菜時間快,好快可以食主菜……3~韓式芝士雞蛋卷,真係每次必食,今晚食左4碟,上菜時熱辣辣,當夾起雞蛋卷時,內裡的芝士都溶晒出黎,成班旦散都爭住夾,同老友食野,就係要搶先夠過癮^^我又另加外賣2盒比同事,可想而知,真係好味到無得輸4~芝士粟米,又係必食之一,清甜的粟米配上溶芝士,估唔到個個話怕肥的女士,前後都叫左3碟,5~牛肉湯(配粉絲),我唔食牛,所以唔知有幾好味道,但食牛既朋友話好夠味又足料6~芝士辛辣雞,對我黎講,辣度只算少辣,但好鍾意佢既配搭,有芝士,有年糕,醬汁岩岩好,又唔會太多,但唔食得辣的朋友就覺得稍為辣左啲。7~安東雞,呢個好多料,有雞蛋,雞肉,配菜,薯粉……而且好入味,份量岩岩好,食清光,但又唔會唔夠分8~魚子飯團,外面包上滿滿的紫菜,咸咸地脆脆地,飯團裡有魚子,岩晒喜歡
1~一坐低,個個都點飲品先,大多數人都揀
8~魚子飯團,外面包上滿滿的紫菜,咸咸地脆脆地,飯團裡有魚子,岩晒喜歡食飯,又食唔多既朋友,特別係女仔,一兩啖就食晒一粒,
9~原味家鄉雞,叫左一藍,皮脆肉滑,我個人覺得個辣汁先至係精粹,本來只係普通辣味,但我每次都會叫大辣,仲係愈食愈辣……非常正!
10~飯後,老闆贈送水蜜桃比我地,冰凍清甜(不過無影相XD)

PS!總括黎講,呢間食店係上上之選,唯一美中不足就係地方頗細,雖然9人坐得係親密左啲,但仍然都食得好開心!好滿足!而且服務周到。 必會再黎!

30 分鐘 (堂食)
  • 韓式芝士雞蛋卷,芝士粟米,安東雞,魚子飯團,芝士辛辣雞…………
  • 檸檬梳打