2023-01-02
越來越凍嘅天氣,就會令大閘蟹越多膏,呢排啲天氣咁凍,食大閘蟹就最fit啦!早兩日去咗瀛豐放題料理專門店食大閘蟹放題😍呢度嘅大閘蟹任食唔嬲,每隻都好生猛,蟹🦀️係中size,放題食呢啲就啱啱好啦,集中食膏,唔會食肉食到飽😂即叫即蒸,熱騰騰地享受美味嘅大閘蟹。最鍾意爆膏帶來嘅漿糊口感,香味纏繞不散,極度享受!而家鍾意食幾多都可以盡情叫喇😍唔使就住食,任食就係爽👍除咗大閘蟹之外,呢度仲有非常之鮮甜嘅生蠔🦪,新鮮程度爆燈,即叫即開😍品種係法國諾曼第生蠔,肉質爽脆並富有大西洋的濃郁海水風味🤤肚仔位亦夠厚肉甘甜,每一隻都可以令舌尖得到盡情嘅享受😎食咗九隻,我覺得好滿足好減壓🤣呢度啲刺身都非常正,睇吓隻牡丹蝦幾巨型,真係個嘴細啲度放唔入!誇張!手掌咁長,食指咁粗,平時吉x島真係賣緊成幾十蚊一隻嗰啲😍甜到入心,食完個嘴變咗心形😂仲仲仲有帶子夾海膽、、三文魚、油甘魚、八爪魚、吞拿魚漬、馬刀貝等等等等,真係數都數唔完咁多款式啊!真係第一次食放題定係食刺身都已經飽啊!