點樣食推介✨💛高質炸雞💛💛西營盤黃店💛Wow Lab@wowlab.hk地址:西環高街111號地舖🍖香辣燒雞套餐+ 芫茜檸檬醬 $70+$5 (7.5/10)套餐包兩件雞、薯條同汽水,貪得意加左5蚊試佢嘅芫茜檸檬醬,又真係好refreshing😂,甜甜酸酸茜茜咁都同薯條幾夾,同蕃薯條就再夾d!芫茜愛好者記得嗌!講返件烤雞,雞肉都幾滑😝,但略嫌雞皮未夠脆🙈,如果可以烤到層雞皮薄薄地咁就好🙈,整體鹹度都適中!微辣幾惹味,不過我依d嗜甜人士就好希望舊烤雞可以落少少蜜糖調味,咁就應該會好鬼正🙈🙈薯條就正正常常,大細偏粗,建議加錢轉蕃薯條🤣🍖青檸芫茜梳打 跟餐加$12 (8/10)之前飲過譚仔嘅芫茜梳打覺得好難飲🤣,不過依然打擊唔到我對芫茜嘅愛,依度嘅芫茜梳打做得幾好,冇怪味,青檸味好足,同芫茜好夾🙈,芫茜黨可以嗌黎一試!🍖滋味脆雞套餐 + 蕃薯條 $66 + $12 (8/10)佢地嘅雞即炸真係超脆😝😝😝,好食過kfc都幾多下,雞肉都好入味😝,一咬d皮脆到彈曬出去,jeng!下次好有衝動想買佢嘅8件滋味脆雞桶黎食!都係$128only!雖然menu冇寫加錢可以轉蕃薯條,但問左店員佢話可以加$1
點樣食推介✨

💛高質炸雞💛
💛西營盤黃店💛

Wow Lab
@wowlab.hk
地址:西環高街111號地舖

薯條就正正常常,大細偏粗,建議加錢轉蕃薯條🤣

🍖青檸芫茜梳打 跟餐加$12 (8/10)

雖然menu冇寫加錢可以轉蕃薯條,但問左店員佢話可以加$12轉🤣,即刻覺得好開心!蕃薯條夠曬粗亦都好夠甜😝,配芫茜檸檬醬一流啊!

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

依度空間感好夠,高樓底,座位尚算闊落,啱啱新開張人流仲係偏少,我都係因為見到有foodie介紹先知西營盤開左間黃店炸雞😝,試完又真係冇令我失望!

大家注意由地鐵站行過去都有一段冇遮陰嘅路,夏天行過去係有dd辛苦🙈,但有好西食就咩都值嘅🤣

大家去西營盤/長洲都可以順便試下佢地d雞😝 長洲都有分店架!