2022-11-05
#chuchu食在中環📍 卅二公館Mott 32🐷仔book左呢間🐷想食好耐嘅mott32同🐷慶祝紀念日,#chuchu慶生推薦 for sure! 餐廳燈光昏暗,裝修華麗又高雅,要行一輪扶手電梯加樓梯先到,好似去緊秘密基地咁😂行型格風黑色主調,裝潢華麗得黎又帶啲工業風,角落仲有獨立酒吧,所以會有cocktail,不過🐷仔要揸車就冇飲!所有野食真係好食,就算冇乜特別都好食只係相對地冇咁驚艷,所以冇得唔係 #chuchu推介 💡片皮鴨要2星期前book,叉燒就3日前book,我哋得2個人所以就真係食唔到片皮鴨!—————————————————————❣️ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 $350🐷好鐘意食叉燒,所以🐷仔就book定了!由得你用黑豚肉做的,因為是限量供應,所以要早3日book 。叉燒肉質好嫩,入口即溶、肥瘦適中,食落軟綿綿,而且燒得啱啱好,好鐘意!.❣️ 阿拉斯加蟹肉飛魚籽炒飯 $260賣相💯,滿滿嘅飛魚籽,炒到好香,粒粒分明,食得到阿拉斯加蟹肉嘅咸鮮味!. ❣️ 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣 $80一籠2件,成$40粒燒賣又真係要食真啲,真係好驚艷!一粒半熟嘅鵪鶉蛋包住係中間,一咬蛋
📍 卅二公館Mott 32
❣️ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 $350
❣️ 阿拉斯加蟹肉飛魚籽炒飯 $260
❣️ 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣 $80
一籠2件,成$40粒燒賣又真係要食真啲,真係好驚艷!一粒半熟嘅鵪鶉蛋包住係中間,一咬蛋汁爆出嚟,夾埋黑松露好好味!
❣️ 原味鮮肉小籠包 $95
一籠4件,皮薄餡靚,一咬爆汁是基本,肉有啲啲葱粒,幾鮮,不過就同平時嘅冇乜分別🙈
❣️ 韮黃北京鴨絲春卷 $80
因為冇食比片皮鴨,就嗌左呢個春卷,炸得金黃香脆,唔會油膩,入面滿滿韮黃、鴨絲,配上特製醬汁,好味!
不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 卅二公館 (中環)
中環德輔道中4-4A號渣打銀行大廈地庫
🕑營業時間:12:00-00:00(3-6落場)
#chuchu食中菜 #chuchu食點心
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez