〖 天盛篇 -- E.Tea 茶星人👽 -- @e.tea.hk 〗⁣⁣⁣⁣⁣💛 超解渴消暑嘅連鎖黃飲品店 🍹⁣⁣🥭 芝芝芒芒 (升級: 700mL) -- $31 (原價 $35, 學生九折❗️)⁣⁣⁣⁣🙌🏻 茶星人👽幾黃幾出名都唔使我多作解釋了,依家仲開到粉嶺/大埔/將軍澳,遲啲仲準備開沙田同鴨脷洲分店了,簡直係新界牛牛們嘅福音🤣 (仲記得初頭得美孚屯門天水圍,我仲笑佢係開比牛飲🤭🤪,其實佢地開店係咪為咗拯救美食沙漠🏜🙈)⁣⁣🥤 茶星人最出名莫過於佢嘅🍎水果星球同🧀芝士雪沙系列🥶,反而奶茶類相對就無咁出色🤔 我飲呢日真係勁熱🥵,所以要了杯芝芝芒芒🤤⁣🧀 上層係芝士奶蓋,下面係🥭芒果冰沙,飲得到芒果肉🤤真係超解渴,芒果配芝士真係正🤤🤤 31蚊就有咁大杯真係超級爽,減肥的事,明天再說吧😗🎵🎶⁣⁣💰 人均消費: $20-40⁣⁣🈹 學生優惠: 9️⃣折❗️❗️⁣⁣~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣📈 評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣💗 幸福感: 9/10⁣⁣🤑 抵食程度: 8.5/10⁣⁣⁣👩🏻‍💼 員工服務: 9/10⁣
💛 超解渴消暑嘅連鎖黃飲品店 🍹⁣

📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 9/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 8.5/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 9/10⁣⁣ (哥哥仔好nice🤤)⁣
🪑 餐廳環境: 8.5/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 等幾分鐘就有得飲🙆🏻‍♀️⁣

✏️ 整體評分: 9/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
📍天水圍天盛商場M419舖 (立食街最尾尾,舖面向外望住天耀架~)⁣

📌 其他分店地址: ⁣

📍 屯門悦湖山莊商埸110號舖⁣
📍 粉嶺祥華市集地下06號鋪⁣
📍 美孚新邨吉利徑49E2號舖⁣
📍 大埔安慈路4號昌運中心地下49號舖⁣
⁣⁣⁣📍 大角咀富榮花園二期04號舖⁣
📍 將軍澳富康花園商場40號舖⁣

✨ 沙田 & 鴨脷洲 分店 即將開幕 💥⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。⁣⁣⁣⁣
2020-08-31
3 分鐘 (堂食)
芝芝芒芒