2021-06-20 648 瀏覽
同朋友想食韓國comfort food 之前已經bookmark左呢間 今次終於可以黎一試!門面幾偏僻 去到old bailey’s street第一個街口已經有張紙仔指引你入去 所以唔難揾我地揀左兩個snacks一個main 兩個女仔已經夠 當然要一試佢既米酒⚪️⚫️韓式米酒(冇氣)🍶飲落第一下似乳酪味 之後有淡淡米味飄出黎 比較杰身⚫️⚪️韓式wagyu生牛肉他他必叫!非常重麻油味 攪勻鵪鶉蛋更加突顯牛味⚪️⚫️韓式蜜糖炸雞🍗有兩個醬汁俾你沾 個人認為蜜糖味比較夾 醃蘿蔔略嫌太少 炸雞非常滑 但炸粉有d厚⚫️⚪️辣八爪魚豬肉麵煲呢個幾乎係每枱必點 八爪魚好新鮮 就算成煲野好辣 仲食到個鮮味 麵吸收哂湯既精華 辣得好癮

⚪️⚫️韓式米酒(冇氣)🍶
飲落第一下似乳酪味 之後有淡淡米味飄出黎 比較杰身

⚫️⚪️韓式wagyu生牛肉他他
必叫!非常重麻油味 攪勻鵪鶉蛋更加突顯牛味

⚪️⚫️韓式蜜糖炸雞🍗

⚫️⚪️辣八爪魚豬肉麵煲
  • Spicy octopus  pork  belly  noodle