2021-05-22
今日同朋友去開附近睇電腦產品,就係番呢頭搵食,之前已經bookmark左呢間,所以就順便試埋蔥油豬扒飯:見佢寫住人氣推介就毫不猶豫咁揀左,黎到真係超香,一路影相一路想快啲食,豬扒肉質鬆軟,而且炸到好酥脆,啲肉汁鎖住晒係入面,食落去唔油膩,最欣賞係肥膏唔多蔥油就俾得超多,大愛多蔥!覺得唔夠汁嘅話,佢枱面都有提供豉油自己落大阪燒豬扒飯:個名又幾得意,黎到原來係好似整大阪燒咁加左醬汁、沙律醬、木魚、紫菜碎咁好似大板燒嘅配搭,出奇地好味,只係大阪燒個底變左脆豬扒。佢地啲豬扒真係好大件,女仔食唔晒可以叫少飯都得麻辣炸魚蛋:麻辣味好香,唔會太辣,少少麻,上面加左炸蒜,小食黎講都唔錯飲品就有幾款揀,豆漿、蜂蜜茶等等。我就揀左橙汁(加配價$10),因為健康啲,朋友就揀左+C(加配價$6)整體黎講都唔錯,呢間野有三間分店,長沙灣就係第三分店。其餘兩間都係港島,希望遲啲開多幾間係其他區
麻辣炸魚蛋:
麻辣味好香,唔會太辣,少少麻,上面加左炸蒜,小食黎講都唔錯