2020-04-29 5481 瀏覽
今次黎Wolfgang 慶祝生日🎂由於疫情關係 餐廳人數少左好多 所以環境方面既舒服又靜 座位方面有好classic嘅紅色皮凳卡位 影相出黎都好靚🙆🏻‍♀️價錢的而且確係略貴 但成個餐廳嘅氣氛係幾適合同情侶/朋友黎慶祝重要節日🎉..🔸Porterhouse for two $1368雖然價錢令人有啲卻步 但一場黎到 當然要點最出名嘅Porterhouse (medium rare)食左一啖就知點解佢係紐約超人氣嘅steakhouse😋 因為真係一試難忘!肉質勁嫩滑 你睇下佢真係粉紅色的!😻最驚喜嘅位係佢用熟油煎到外脆內軟食落完全無根 係入口即溶 連埋扒面嘅焦香 真係OMG個人覺得呢個份量可以for three 兩個人真係食到好飽😂如果要挑剔嘅話就係牛味可以再濃郁啲但整體黎講真係好正 好impressive🤩.🔸Crab cake $178見到有不少人推介嘅appetiser 一於試試佢!食落真係啖啖蟹肉 絕對無偷工減料😎但個人覺得佢作為appetiser就唔算好醒胃.🔸Oyster 6pcs $328由於我真係好鍾意食生蠔 所以都忍唔住點左6隻過下口癮生蠔一早𠝹好左先上台 望落去唔算話好
今次黎Wolfgang 慶祝生日🎂

食落完全無根 係入口即溶 連埋扒面嘅焦香 真係OMG
如果要挑剔嘅話就係牛味可以再濃郁啲
但整體黎講真係好正 好impressive🤩

🔸Crab cake $178
見到有不少人推介嘅appetiser 一於試試佢!
食落真係啖啖蟹肉 絕對無偷工減料😎
但個人覺得佢作為appetiser就唔算好醒胃

🔸Oyster 6pcs $328
由於我真係好鍾意食生蠔 所以都忍唔住點左6隻過下口癮
生蠔一早𠝹好左先上台 望落去唔算話好大隻 但係意想不到肉質都尚幾飽滿🤭

🔸Tiramisu $78
一早同餐廳講慶祝生日 餐廳會係甜品碟上寫happy birthday同埋會送一張即影即有做紀念🥳
  • Porterhouse  for  2