2016-09-08
「燒雞翼!我自細中意食!」依排幾日狂食雞肉🙈🙈已經連續食左三日雞肉類既食品不過我地唔好比佢停😏依間日式料理店位於尖沙咀,主打係日式串燒同特色雞尾酒!不過因為朋友末到齊🙈所以就叫左啲餐前小食,估唔到又做得斷幾有水準喎😛燒博多明太子-58$明太子燒得咸香!配住青瓜一齊食,中和反既佢咸味,唔錯博多一口燒餃子-42$依個餃子煎得非常好,皮夠薄,底部煎得香脆,食完一隻又會想再追住食🙈鮮蠔杯拼盤 – 產地來自兵庫縣-250$有六小杯,分別有唔同既味道,有香辣蕃茄、岩鹽檸檬、柚子味噌、柚子胡椒、山薯芥末同日式醬菜,有我食左當中既柚子胡椒,第一啖係好強烈既胡椒味,之後有淡淡既柚子香,生蠔既鮮味帶到出來,可惜得一杯😞海膽威化最中壽司-48$來到一定要試下餐廳介紹我哋嘅招牌菜,係威化盒入面放滿左海膽,咬落去係幸福既感覺呢😍食完前菜!當然就進入我地既重頭戲!串燒!🍢🍢牛舌串-38$為大家打頭炮嘅就係燒牛舌,牛舌切得夠厚,外層燒得夠香,入面都保持嫩滑,加小許既鹽作調味,簡單,但超級好味!和牛壽喜燒串(跟蛋黃)-65$依個和牛串有驚喜!外層既醬汁香甜,配合牛肉包住既金菇有相輔相成效果!另外一舊係包住丁字麵麸,上
依排幾日狂食雞肉🙈🙈已經連續食左三日雞肉類既食品 不過我地唔好比佢停😏依間日式料理店位於尖沙咀,主打係日式串燒同特色雞尾酒!
燒博多明太子-58$ 明太子燒得咸香!配住青瓜一齊食,中和反既佢咸味,唔錯
博多一口燒餃子-42$ 依個餃子煎得非常好,皮夠薄,底部煎得香脆,食完一隻又會想再追住食🙈
鮮蠔杯拼盤 – 產地來自兵庫縣-250$ 有六小杯,分別有唔同既味道,
海膽威化最中壽司-48$ 來到一定要試下餐廳介紹我哋嘅招牌菜,係威化盒入面放滿左海膽,咬落去係幸福既感覺呢😍
食完前菜!當然就進入我地既重頭戲!串燒!🍢🍢
牛舌串-38$ 為大家打頭炮嘅就係燒牛舌,牛舌切得夠厚,外層燒得夠香,入面都保持嫩滑,加小許既鹽作調味,簡單,但超級好味!
和牛壽喜燒串(跟蛋黃)-65$ 依個和牛串有驚喜!外層既醬汁香甜,配合牛肉包住既金菇有相輔相成效果!
另外一舊係包住丁字麵麸,上網一查證後,原來是一種豆製品,味道很特別,口感有點像豆腐,但有一點奶味,有興趣嘅朋友可以試吓!
德島產阿波尾燒雞翼-27$ 阿波尾雞比一般雞翼足足大隻一倍有多😯雞翼要燒得好,真係好睇 廚師既功力! 雞皮燒得夠乾身,落上手時候唔會有油,讚!
鹽既份量都控制得唔錯,足夠帶出雞肉本身既味道,讚!
依隻雞翼係我「燒雞翼排行榜」中應該都有頭三位😏下次一定會再食過😛😛
白燒鰻魚-55$ 緊係唔少得有燒鰻魚啦!一樣外層燒得香脆,肉質仍然保持水分,
比較可惜嘅係沒醬汁,不過你可以用和牛串的醬汁配合一起吃,出奇地配合呢!
士多啤梨刨冰-38$ 最後當然要有一個 甜品做總結啦!食完咁多熱辣辣又熱氣嘅嘢,
當然要食返個剉冰啦!甜甜酸酸嘅士多啤梨醬配上刨冰,真係個完美嘅落幕啊!