2023-01-08 482 瀏覽
其實我地一向都比較少食燒肉,因為市面上好多燒肉都唔係用網底,我地對於燒肉用網燒有一份執著,見到呢間燒肉店用網燒,二話不說,衝啊🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️A5極上和牛拼盤 $598內後腿肉食落口肉質有啲靭,但肉味好濃,始終係屬於赤肉級,食落一啲都唔油😛頸脊肉質極度鬆軟,食落帶有少少油香,肉味相對較香濃,燒完都有肉汁,而且佢呢款肉有做輕微嘅調味醃製👍🏻👍🏻牛臀肉蓋呢款食落口已經油脂爆發,味道香濃,但肉味就會相對地淡啲啲喇和牛肩甲屬於赤肉同霜降嘅中間,味道都幾平均,油香同牛味都食到,兩者都唔會好濃,肉質食落就爽爽地嘅😆牛小排我仲以為佢比咗幾嚿拖羅我地😂 呢款最重油脂,屬入口即溶級別,油脂香氣四溢,充斥住成個口腔,佢呢款吸哂啲燒烤味,所以食落濃味,但唔係牛味😂,有無人明我講咩😂 啱哂鍾意滿口油脂香嘅朋友仔😌牛舌 $78我地叫嘅係厚切版本,口感一流,我地燒到啱啱好🤣,爽口又軟鬆👍🏻👍🏻香煎和牛餃子 $68/5隻餃子煎至香脆,皮薄,餡料偏少🤨 咬落有肉汁,餡料嘅和牛唔算好重牛味同唔算好油😗總括嚟講,呢個價錢食到呢種質素嘅和牛,真係超高CP值呀!👍🏻👍🏻

A5極上和牛拼盤 $598
A5極上和牛拼盤

內後腿肉

頸脊

牛臀肉蓋
呢款食落口已經油脂爆發,味道香濃,但肉味就會相對地淡啲啲喇

和牛肩甲

牛小排