2019-08-14 120 瀏覽
係天后有間超正西餐私房菜,要預先訂位,但真係好值得黎食👍🏻係我食過最好食既西餐🤩不過要留意門口招牌唔係寫anytime catering,唔好行過龍廚師發板,睇住廚師認真制作,每一個course食落都覺得有驚艷既感覺,真係好enjoy每一個course🥰我地今晚食既有5個course既晚餐頭盤係意大利蕃茄Pareto cheese配梅子玫瑰酒汁,第一次食唔同顏色既蕃茄,好fresh,連同pareto cheese簡直perfect!!呢隻cheese唔會太重味,好易入口。接住係蟹肉西蘭花湯,好飲到大家都飲得非常乾淨,一啖都唔捨得淨🥺帶子配雞脾菇,帶子當然好正,但連雞脾菇都可以整得咁好食真係好難唔佩服廚師既廚藝!Main course係慢煮西班牙豬鞍配桃,黑毛豬係寧舍唔同,口感同一般既豬係冇得比最後,甜品係檸檬慕絲蛋糕配曲奇雪糕,連個蛋糕都係師傅整,真係十項全能👏🏻佢地一晚最多只會招呼到15個客人,要食咁用心制作既美食要預留多少少時間,慢慢享受先唔會浪費咁正既美食呀!🤩
我地今晚食既有5個course既晚餐