2022-06-14 397 瀏覽
📍尚座🔍銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖 -----Sogo感謝祭就嚟完結,週末趕緊過嚟血拼一番,血拼之前黎到附近朋友推薦嘅一間餐廳食午餐,餐廳環境雅緻,Lunch time有午市套餐,按地段同質素黎講,算幾抵食。✨至尊午市套餐DELUXE BUSINESS SET LUNCH ($168/每位-包含前菜、湯、主菜同白飯🍚一碗)*可加$8轉菜飯.🥢前菜 APPETIZER:同家姐一人揀咗一款,分別係#蜜椒三文魚鰭&#四喜烤麩,前者貴精不貴多,香香甜甜,酥酥脆脆,食完兩舊依然令人欲罷不能。後者份量就比較多,調味濃淡恰到好處,質素不錯。🥄湯羹SOUP :兩款湯品包括係#花旗參鬚燉赤肉 同#粟米魚肚羮,前者參味極重,飲半碗已經覺得好醒神,後者則非常足料,啖啖魚肚。🥢主菜MAIN DISH :鍾意食濃味嘅我哋,揀選咗#黃金蝦球 同#菠蘿咕嚕肉,呢度嘅黃金蝦球就係朋友推薦過嚟食嘅原因,大大隻蝦球,新鮮爽彈,炸得香脆可口,表面嘅黃金沙(鹹蛋黃)滿佈炸蝦肉嘅整個表面,入口一試難忘,而菠蘿咕嚕肉質素亦佳,豬肉軟腍不失彈性,菠蘿亦係用上新鮮菠蘿,誠意十足。-----👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻👶
📍尚座
🔍銅鑼灣新寧道8號中國太平大廈地舖