2023-09-21
今日收到一個好消息,想同朋友慶祝吓,食好啲。之前有嚟過呢間餐廳食lunch,記得環境氣氛都非常好,同埋上次嚟嘅時候見到晚餐嘅Menu都好吸引,所以就book咗食晚餐。晚餐好似Fine Dinning 咁,有welcome drink,前菜,餐湯,refreshment tea,主菜同甜品,所有食物都好精緻!Welcome drink係紫蘇葉火龍果梅子梳打,飲落酸酸甜甜,好開胃😋前菜方面我哋就叫咗醬油烤北海道豬腩伴烤茄子蓉同饑煮南非飽魚配醬油漬三文魚籽,鮑魚超好食,入味之餘又彈牙,三文魚籽都好新鮮👍🏻超級推介!跟住就到湯,湯有兩款,分別有干邑龍蝦湯同蘑菇湯,兩款我哋都試咗,龍蝦湯比較好飲👍🏻飲完湯之後,職員仲送咗refreshment tea俾我哋refresh下我哋嘅口腔,準備食主菜。主菜我哋叫咗牛肝菌水牛芝士和牛肉醬自家製意粉同香煎智利白鱈魚伴甜椒野菌鮮茄蓉燴大蜆,香草鴨油烤薯仔。鱈魚嘅皮煎得好香脆,而且魚肉鮮嫩彈牙,烹調得啱啱好,真係要大大讚賞下廚師嘅功力👍🏻最後食埋跟餐甜品,甜品係柚子黑芝麻撻,味道都唔錯!整體用膳嘅感覺非常好👍🏻