餐廳: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
資訊:

2023-12-02 20 瀏覽
店名: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 地址: 九龍城龍崗道2-4號地舖宋皇臺站B3出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5九龍城係九龍區算係數一數二多美食🍲,除左泰國菜出名🍽,仲有好多好野食😋,粥底蒸氣火鍋不失為泰國菜以外既一個好選擇🤩~今次我地揀左2 set一人尊貴海鮮套餐🦞,仲有staff幫我地set好時間放上去蒸⏲,全程可以專心食☺️!尊貴海鮮套餐❤️❤️❤️❤️$419 x 2店員好細心咁依據海鮮口感同味道輕重作先後上碟次序☺️。首先上碟既係口感較為清爽、而肉質相當彈牙味美既黃金翡翠螺🐚,然後到加拿大野生大赤蝦🦐,大赤蝦好鮮味💦,蝦頭仲keep住好鮮味, 蒸完出黎唔會老,仲好鮮甜😋!跟住到台灣九孔鮑魚🍴,鮑魚幫你清好晒內臟先蒸,蒸完出黎忍唔住即刻放入口😯!然後到台灣花尾龍躉片🐟,龍躉片無骨清蒸出黎相當嫩滑😳,清得黎帶少少龍躉既甜味🎣~韓國斧山珍珠蠔🦪大隻得黎又好Juicy💦紐西蘭刀貝蚌脹卜卜得黎非常鮮甜🤤到大西洋野生青口,都係非常大隻🤗,平時青口熱食冷盤食都係偏乾身,今次清蒸入面仲係脹卜卜非常鮮甜!黎到今日既兩大重頭戲——藻食綠膏蟹🦀,好好彩我地試到既係重皮蟹☺️,即係準備換殼既蟹,超

店名: 蟹仙海鮮蒸氣鍋
地址: 九龍城龍崗道2-4號地舖
宋皇臺站B3出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

尊貴海鮮套餐❤️❤️❤️❤️
$419 x 2

黎到今日既兩大重頭戲——藻食綠膏蟹🦀,好好彩我地試到既係重皮蟹☺️,即係準備換殼既蟹,超大隻😹,超級新鮮🎣,仲要清蒸時間岩岩好,肉質鮮嫩,蟹鉗差唔多有既拳頭咁大✊🏻,仲有鮮橙色既蟹膏相當禾味🧡!係小編本日最愛❤️‍🔥!然後到澳洲青年龍蝦🦞!話就話青年龍蝦,但都大大隻,清蒸完既龍蝦原汁原味真係勁鮮甜😺,仲要難得龍蝦有膏食!龍蝦控至愛😆!

蒸氣鍋以有機蔬菜籃作結🧺,有機粟米🌽非常清甜☺️清蒸既娃娃菜同生菜🥬配上特製甜醬油,襯托出蔬菜本身鮮味🥰~

最後緊係要食埋粥底🥣,入面有粟米🌽同芋頭,菜脯同蔥花可以選擇落同唔落,落左D雞湯再去煲既粥底相當清甜😳,愈食愈有海鮮既甜味,成煲夠裝五六碗忍唔住食晒🤤店主好好人最後仲送左椰汁燉雪燕🥥,啖啖雪燕相當清甜😋