2023-06-08
終於俾我等到今日啦😆老字號鐵板超lunch set有66折omg!!😍❤️🔥❤️🔥仲唔即刻拉埋好朋友黎食😆🥹只要1830前離座就可以有呢個優惠🫶🏻開心開心🥳套餐有好多選擇~難得有折梗係食豪啲啦🤭我糾結左Q/R/U/V餐,主要嘅分別係有活龍蝦🦞或者大海蝦或者大鮑魚😏最後我好貪心地揀左V餐,因為有齊我鍾意既龍蝦鮑魚🫣😙😚餐廳話分咗幾個空間,全部都係bar枱,即係望住廚師即刻整俾你,啱晒我打卡✨✨等待廚師嘅期間,我先食左個fresh salad 🥗開開胃🤤仲有三個小小配菜,魷魚同埋一啲小魚乾🤌🏻廚師好知道我心🤣先擺低成盤海鮮俾我影相📸️然後逐一介紹🙏🏻隻龍蝦超級大隻😎鮑魚同埋帶子都好肥美👍🏻👍🏻用筷子篤一篤佢仲生勾勾✅煎鮑魚嘅時候,廚師高超嘅手藝挑出唔識得嘅內臟,食嘅時候啖啖肉🤤🤤爽彈鮮甜,配埋海藻汁一啲都唔油膩,別有一番滋味!煎龍蝦嘅時候,更加不得了💯💢💢廚師煎皮拆骨已經好犀利,去到中間仲有噴火既情節🙀佢仲教我要拍慢動作🤣🤣拍出嚟嘅畫面非常震撼❤️🔥❤️🔥❤️🔥超打卡able!!😎😎龍蝦個頭勁大個,不會浪費,拎埋去煮湯😄一蝦兩食,抵返曬🤭🤭北海道帆立貝成卷膠紙咁大粒🤓廚師講明係刺身級別😍😍勁
龍蝦個頭勁大個,不會浪費,拎埋去煮湯😄一蝦兩食,抵返曬🤭🤭
北海道帆立貝成卷膠紙咁大粒🤓廚師講明係刺身級別😍😍勁期待!😋😋廚師建議生熟度喺五成左右,先保留到佢本身既鮮甜嫩滑,一啲都唔腥💯💯
食完海鮮仲有日本A4和牛❤️🔥❤️🔥🥹我地㨂左厚燒,因為薄燒太多蔥🫣🫣和牛5成熟,入口即化👍🏻👍🏻啲油脂分布平均,煎完即食零舍不同💯🙏🏻🙏🏻
食到最後仲有主食,可以㨂烏冬或櫻花蝦蟹籽炒飯,咁緊係後者啦!😌濃味又香口🤤我好欣賞廚師會問食唔食蔥🫶🏻🫶🏻平時啲炒飯落勁多,我都食唔得多,今次呢個我食晒呀差唔多😋😋😌開心~
最後最後,以為只係普通一個雪糕甜品🍧點知!!朋友比左個驚喜我,個廚師竟然喺鐵板上面畫咗幅畫送俾我🤣🤣畫咩公仔都得,仲畫得勁靚😆😆❤️🔥❤️🔥
下次如果要慶祝生日🎂一定會再來幫襯,最後嗰個驚喜一定會令到好開心😛😛