2022-12-27
今日約咗朋友喺深水埗做gym,咁啱好耐冇食越南嘢,聽講有間新開嘅環境唔錯,食物有高質素,所以就諗住試吓,位置都非常方便入到去之後勁肚餓,當然就即刻睇嘢食,我同老友都諗住食返餐勁嘅好快咁落咗單越萊經典撈檬 $66我同老友都叫咗同一個撈檬,因為佢非常豐富,有香茅牛肉,厚切燒豬扒同豬頸肉,啱晒我哋呢啲食肉獸,入口肉質鮮嫩,加埋豐富嘅調味令人忍唔住一啖接一啖,檬粉爽口,加埋魚露非常開胃泰萊超值小食拼盤 $178呢個消息真係非常抵食,有超多唔同嘅小食,例如牛油雞翼,酸辣無骨鳳爪,雞湯浸蘿蔔,鮮蝦仁米紙卷,炭燒豬頸肉,潘良太子名蝦配茄子,好小食又清爽亦都有野味嘅,全部質素都十分之高,啱晒三四個人一齊分享,我同老友都食到勁飽推薦大家嚟到深水埗一定要嘗試吓,呢間性價比性價高嘅越南餐廳,真係會越嚟越好食
越萊經典撈檬 $66
泰萊超值小食拼盤 $178