2024-01-13 384 瀏覽
呢間大排檔幫襯超過10年 今晚如常2個人去食飯點咗一個炒菜 椒鹽鮮魷同埋煲仔飯 佢今晚比較多客知道會等得耐 但當煲仔飯上咗枱食完(煲仔飯製作需時) 啤酒汽水亦都飲完 兩個小菜都未到 心知不妙叫咗個阿姐幫手睇吓 佢哦完之後依舊做返佢嘅執枱工作 之後再搵個男人幫手跟 佢應該入咗廚房睇過漏咗單重新幫我落過 但又冇返嚟問我要唔要 我前後等咗差唔多一個鐘兩個小菜都未到 一肚氣之下就出去埋單 當時8:32 我同個乸型老細講話兩個小菜成個鐘都未到 佢話冇可能 係佢帶我哋入去坐 點解我咁肯定係一個鐘 因為我落完單先諗住買場波 場波踢7:30都未開波😅😅佢走咗入廚房望一望 跟住同我講兩個餸整好晒問我食唔食 都等到成肚氣點食得落 跟住佢話你唔想食咪出聲囉 但係唔好話等咗成個鐘 好似講到我有心玩嘢咁 我心知再拗落去都冇意思 佢實話自己啱 之後我擺低錢就走 落到樓下仲要去對面買燒賣格仔餅食啊陰公…呢間嘢自從拆咗伙之後越做越衰 一定唔會再有下次 希望乸型老細睇到呢篇嘢之後自己檢討吓
呢間大排檔幫襯超過10年 今晚如常2個人去食飯
2024-01-13
60 分鐘 (堂食)