2018-07-10
每隔一排就想同fd 去搵下食掃下呢區有咩好食,見到呢間係黃長興開既法、日,越式fusion 菜,評價不錯,就決定去試試位置方面可能我們唔熟呢頭,搵左一陣先搵到,好在有黃長興遠遠向我地招手環境裝飾得幾有心思,椰林樹影枱同椅都好襯我們叫兩個lunch set前菜叫一個Pama ham melon salad 哈密瓜好甜配個pama ham咸咸地中和反,夾埋就岩岩好其他菜食落都幾新鮮另一款頭盤就叫左炸豬肉春卷。外皮好脆,入面既豬肉唔係好肥,配個微微酸既汁,幾開胃。唔會好油主菜方面,叫左個慢煮牛柳扒薯條配紅椒汁。首先,個薯條好好食熱辣辣又脆,薯味好重,唔停口牛排好厚,中間就幾淋,但邊位就有少少乾。外部有陣陣既烤味,都幾香牛味另一個主菜就叫左越式生牛肉湯蒙。黎食越南菜點可以唔叫d代表作份量都好大碗D生牛肉好有味,湯底都好重牛肉味,幾濃郁飲品方面,點左越南滴漏咖啡☕️佢真係有個滴漏器皿去流d咖啡咖啡味好重,一點都唔酸,甜度適中,熱比凍既好飲真心推薦最後,加15元食埋甜品,檸檬撻。份量岩岩好,細細地。入面個檸檬醬酸酸甜甜,好開胃配埋個有朱古力味既撻,好食兩樣夾埋個味道好適中,唔覺得漏食完又覺得岩岩好,
環境裝飾得幾有心思,椰林樹影枱同椅都好襯
我們叫兩個lunch set
前菜叫一個Pama ham melon salad
另一款頭盤就叫左炸豬肉春卷。
主菜方面,叫左個慢煮牛柳扒薯條配紅椒汁。
首先,個薯條好好食熱辣辣又脆,薯味好重,唔停口
份量都好大碗D生牛肉好有味,湯底都好重牛肉味,幾濃郁
飲品方面,點左越南滴漏咖啡☕️
最後,加15元食埋甜品,檸檬撻。份量岩岩好,細細地。入面個檸檬醬酸酸甜甜,好開胃配埋個有朱古力味既撻,好食兩樣夾埋個味道好適中,唔覺得漏食完又覺得岩岩好,為呢餐豐盛既午餐劃上完美既句號