6天前 0 瀏覽
錦麗今天放假和朋友入東涌東薈城名店倉行街shopping! 又到吃飯時間,這裏食肆很多,行行下去到七樓被一間越南菜的食肆名叫錦麗所吸引!店舖在東涌達東路20號東薈城名店倉7樓703號舖。 裝潢以越式設計為主調,入面用竹製越南斗笠和圖畫做裝飾,典雅又有古早風! 枱椅排列整齊,乾淨整潔,坐得舒服。 我們點咗兩個主食,加配:6個小食+2飲品。 *法式燴牛頰肉飯牛頰肉軟腍和蕃茄汁炆得好入味,肉汁濃郁,配白飯最夾!*總裁霸氣金邊粉有安格斯牛小排,牛尾,牛筋及即炸油炸鬼。 湯底係每日現熬23小時牛骨牛肉湯,牛味超濃和鮮甜。 牛尾好滋味,牛筋腍滑。這碗粉超正!*金絲網蝦春卷越南春卷很地道,炸得酥脆,味道鮮美可口!*家鄉魚餅好有越南特色嘅魚餅,魚肉和香料好配合,彈口又味道香濃!*越式蔗蝦傳統美食,蔗汁清甜,配上鮮蝦肉,味道清新又鮮美!*脆皮牛腩好特別,外表香脆,內裏牛腩味濃!*越式葱油雞翼雞翼炸得皮脆肉嫩又有汁,加上葱油更惹味!*越式椰青椰汁糕椰汁糕很軟滑香甜,很地道的甜品!飲品要了鹹檸檬青檸梳打和椰汁三色冰!配上以上食物,真的超搭配,吃得大滿足!這間越式食肆的食物的選擇超多,仲有不同組合,以優惠
錦麗

*法式燴牛頰肉飯
牛頰肉軟腍和蕃茄汁炆得好入味,肉汁濃郁,配白飯最夾!

*總裁霸氣金邊粉

*金絲網蝦春卷
越南春卷很地道,炸得酥脆,味道鮮美可口!
*家鄉魚餅
好有越南特色嘅魚餅,魚肉和香料好配合,彈口又味道香濃!
*越式蔗蝦
傳統美食,蔗汁清甜,配上鮮蝦肉,味道清新又鮮美!
*脆皮牛腩
好特別,外表香脆,內裏牛腩味濃!
*越式葱油雞翼
雞翼炸得皮脆肉嫩又有汁,加上葱油更惹味!
*越式椰青椰汁糕
椰汁糕很軟滑香甜,很地道的甜品

這間越式食肆的食物的選擇超多,仲有不同組合,以優惠的價錢加配小食和飲品,十分親民。食物質數又高,真的值得捧場!