2019-11-16 166 瀏覽
今日放工同朋友係炮台山附近搵食,見到呢間啲menu 裝修都好似唔錯,就決定左食佢!入到去裝修都幾靚,企理又光猛。Waiter 都好快畀水同menu 我地睇。我地叫左最出名嘅馬六無骨海南雞飯、馬拉盞通菜同千絲蝦卷兩份share,野飲方面叫左青檸梳打。上菜好快手,嗌左唔夠十分鐘,啲野食就上齊曬。最驚喜嘅係個無骨海南雞飯,用一個托盤裝起曬啲野,有油飯有冬瓜湯同一般海南雞飯嘅醬料,海南雞好嫩好滑,份量都唔少。冬瓜湯都唔係好似出面咁好大陣味精味,對於鐘意飲湯嘅我黎講好正!馬拉盞通菜夠味又唔會煮到老曬,份量夠曬我地兩個人食。千絲蝦卷大大條,炸得好脆,又唔會好油!好味!整體黎講,份量都幾大份,又幾好食,性價比都幾高!夠曬我地兩個人食!有機會會再去食!