2023-11-12
$16,000埋單,同自己講句「究竟發生過什麼事?」請親友食飯,抱住開心一齊去食蟹,食咗成肚氣。幫襯咗蟹膳都有十幾年,近兩次出事非常頻密。尋晚食飯,叫咗六個「季」每人$2080再加其他嘢食,侍應服務仲差過大家樂。1. 放低嘢食就走人,問佢係咩嚟,佢答唔到你。要我哋提佢唔好放低就走,上咗三個餸之後就先識介紹吓!2. 叫咗嘢食俾小朋友,吩咐個要一齊上,結果佢哋忘記咗3. 靜雞雞攞兜蟹入嚟蒸,又唔出聲,正常都會講聲4. 分蟹嘅時候,又大聲直呼客人為「老人家」使唔使蒸熟啲?搞到群情洶湧。5. 問佢個set有冇炸蛋,佢大聲回答「有呀!你放心啦!有得食呀!」老尷就係咁囉!6. 放低完嘢走,次次放低餸都大叫「enjoy!」大佬,我食緊日本嘢啊!仲要係少少高級嗰種啊!7. 整蟹粥,只有一位食,佢整咗一大兜出嚟,想點啊?8. 整體質素下降,有可能大部份錢俾咗利園租金9. 個炸蛋,全個都係熟嘅!10. 毛蟹上盤好似垃圾咁11. 食到最尾無換熱茶同熱毛巾12. 所謂嘅店舖限定薑茶,都唔係熱辣辣嘅!呢一個經驗,換來「以後不要再見」正式 Black List 蟹膳!
2. 叫咗嘢食俾小朋友,吩咐個要一齊上,結果佢哋忘記咗
3. 靜雞雞攞兜蟹入嚟蒸,又唔出聲,正常都會講聲
6. 放低完嘢走,次次放低餸都大叫「enjoy!」
大佬,我食緊日本嘢啊!仲要係少少高級嗰種啊!
7. 整蟹粥,只有一位食,佢整咗一大兜出嚟,想點啊?
8. 整體質素下降,有可能大部份錢俾咗利園租金
9. 個炸蛋,全個都係熟嘅!
10. 毛蟹上盤好似垃圾咁
11. 食到最尾無換熱茶同熱毛巾
12. 所謂嘅店舖限定薑茶,都唔係熱辣辣嘅!
呢一個經驗,換來「以後不要再見」
正式 Black List 蟹膳!