2017-10-27 308 瀏覽
邊個話平嘢冇好嘢, 有時候食得其他好西多, 就發現唔其實價錢同食物質素唔係成正比嘅, 有啲餐廳價錢貴, 但食物質素同服務態度可以一樣咁馬虎了事, 所以有時返到係校canteen食, 食到平平哋簡單一碗河粉, 雖然用料唔會高級, 亦冇咩特別服務, 但平凡有平凡快樂, 簡簡單單上完堂 飽足嘅感覺都可以好滿足。我知我好長氣,講番碗河粉先, 同上次食 最明顯嘅分別係個湯底濃咗好多, 有陣陣柱侯牛腩湯味, 雖然咁樣已經談唔上係乜嘢越式風味, 但以一碗麵嚟講係好食嘅, 畀嘅餸份量都幾多, 魚片頭同牛丸各三粒, 特別想講下蘿蔔, 蘿蔔煮得好淋好甜, 索曬啲湯好juicy, 真係好想食多幾舊, 我唔介意減啲麵換白蘿蔔架😆💕
魚片頭牛丸河粉

2017-10-26
5 分鐘 (堂食)
魚片頭牛丸河粉