2005-05-06
謝謝食友指點,前晚去試過YMT的好麵線,小小地方,有10張台左右吧。二話不說,點碗招牌冒菜先。後加一碟土豆絲:先來左碟酸辣土豆絲,爽口得來有D酸,又有D紅椒在面,吾錯,好開胃;不久,冒菜都來了,我揀左4個送$29:冬菇(6-7細細隻),鴨脯幾片(吾太有鴨味),豬頸肉(都普通OK),鴨血(哩個D味幾特別)小辣─果個麻辣湯好正,完全白色吾見辣椒,但系又好辣。。我覺得辣過譚仔;我老豆果碗清湯米線$17有貢丸(包心的,好食),豬肚絲(硬硬的),竹笙(索曬D湯,正!)每款送$3。我果碗會零舍D炸蒜頭在面,少不了大量芽菜。食完碗粉,個肚已經開始飽飽啦,因為我飲埋D湯再繼續未完的土豆絲,越食越多,越食越辣。。後來已經頂吾住,要連貫幾啖鹹檸蜜先頂得一陣,辣到我個嘴X2甘大xO今個月的口水雞特價$29/碟,想叫都無位食啦好想試試果個毛血旺,一定好鬼刺激,又想叫黃涼粉,好多野想叫。。2人套餐都好抵,$79包一大碗米線(但吾可以轉冒菜! >_<),雞翼/串燒/涼菜,揀2款,2杯DRINKS,2碗豆花,吾飽死就難。
我果碗會零舍D炸蒜頭在面,少不了大量芽菜。
食完碗粉,個肚已經開始飽飽啦,因為我飲埋D湯
今個月的口水雞特價$29/碟,想叫都無位食啦