2018-07-08 1068 瀏覽
一早訂左枱於某星期日晚上6:30pm, 入到去講番訂枱資料,店員望都無望張訂枱紙(佢成張訂枱紙貼在柱位當眼處,我一眼就望到自己個booking)。就話你呢個人數,上樓上啦。但明明地下呢層只得兩枱客。原來佢間店係嗰種夾硬於樓頂加個好矮嘅閣樓嗰d。上到去,另一個店員問我地幾位,然後叫一枱已經開左茶準備叫餸嘅客座另一張細d嘅枱,然後我地座人地呢張,明顯座位安排完全亂黎。全層座位好迫,頭先被轉枱嘅客係要對正部分體式冷氣個出風位食飯,部冷氣係近到就在座底後嘅頭頂位,佢地狂話凍,但可能心知大家都靠呢部冷氣,佢地完全無要求熄細d或其他,好偉大。我同後面張枱個客係互相肩並肩而唔係背對背,有枱客直頭係要座入一個樓頂係斜三角突出黎嘅貨倉位,都幾離譜!講番食物,以為佢個脆豬手好出名係必試,點知,落完單唔夠一分鐘已出菜,已心諗不妙,結果皮韌完全唔脆。😖😖其他餸菜不值一提,全部都好油,成晚唯一好味嘅係冰鎮咕嚕肉。食到後期,大概係我地入座後一個鐘左右,見有顧客同店員交渉,然後望住我地張枱,跟住老闆親身上黎,話唔好意思,然後攞左我地張食物咭,簽個字,然後話免晒我地叫嘅白飯,話唔好意思,對唔住,然後攞左我地張單去埋單

其他餸菜不值一提,全部都好油,成晚唯一好味嘅係冰鎮咕嚕肉。

食到後期,大概係我地入座後一個鐘左右,見有顧客同店員交渉,然後望住我地張枱,跟住老闆親身上黎,話唔好意思,然後攞左我地張食物咭,簽個字,然後話免晒我地叫嘅白飯,話唔好意思,對唔住,然後攞左我地張單去埋單。就係咁,我地就被埋單趕走嘞!😡😡我地除左O咀,就係比錢走人,連嘈都唔想嘈!

離開時見到樓下嗰層已經座滿晒,而擠迫程度原來仲衰過樓上,仲要好熱,我見全場好多人都攞住個餐牌撥涼,原全貼錢買難受!