2017-10-22 79 瀏覽
在深水埗的大排檔愛文生食完飯,朋友決定要去食糖水,平時深水埗食糖水都係食慣綠X甜品,但係朋友們最近都好推薦紅爆嘅康瑞甜品。三位朋友之中只有我未食過呢間最近紅爆嘅芋圓,咁仲唔通仲唔去試咩!去到嘅時間約九點半,遠遠已經好多人聚集左係甜品店出面,已經好驚要排好耐,去到一攞飛夥記已經話三個人好快就有位,2分鐘就入到去。入到去係坐雙人打對枱再加一張櫈係中間,不過坐出面個位就有小小影響左走廊行嚟行去嘅姐姐哥哥,有小小唔方便。友人們都推薦食特式仙草百配,咁大家都叫左呢個,價錢只係25一個!實在比出面好多甜品店都平好多!甜品嚟到!真係百搭好多唔同嘅配料,紅豆、粉圓、地瓜...乜都有!仙草都好好味道!不過如果下次再嚟會想試下椰汁西米露配芋圓,因為本身自己就好鐘意食椰汁西米露,覺得配搭芋圓一定會好正!

特式仙草百配

2017-10-21
3 分鐘 (堂食)
$25 (宵夜)
特式仙草百配