2023-02-10
平日最鍾意食家常便飯有時唔想煮 都會出去食下小炒今日食依間小菜位於太子 - 容記小菜王當日安排一樓近𨋢口嘅卡位四人座位 都幾闊落一坐低就有小食 - 雲耳青瓜🥒平時都好鍾意食依款小食味道調教得好好 十分開胃👍主食方面 我地分別叫左5樣1. 招牌燒肉(細)個樣相當靚仔,跟上兩個醬汁,應該係甜醬同芥末,任君選擇💁🏻♀️ 燒肉脂肪比例層次分明,入口唔會過分油膩同死咸,可以一試2. 拔絲咕嚕肉Always my favourite💕 外皮脆 肉質嫩 絕對唔會過甜或過酸而且每一舊大細相約 炸粉亦唔會太厚😋3. 紅燒北菇豆腐嘩!一黎到第一個感覺係雖然佢唔係用砂煲上,但份量十足!大大舊豆腐仲可以當飯食頂頂肚🤣4. 陳醋骨😍又是小編必食小炒,甜甜酸酸嘅味道十分吸引一碟太約十條🦴左右,啖啖肉,好適合送飯,甜酸比例適中,唔會好似坊間某啲餐廳過酸或甜到封喉5. 容記小炒皇這乃是每間餐廳嘅必殺!所選用料/火喉 都睇得出師傅嘅功架👨🍳 今次依碟小炒皇好惹味,雖然我唔食得辣,但依個餸對我嚟講完全唔係問題😌 唔會過分搶喉,食到尾又唔會成碟油😜✴️溫提:由於物價上漲,部份小菜已經加價,餐牌上嘅價錢未必準確,建議落單前問
有時唔想煮 都會出去食下小炒
今日食依間小菜位於太子 - 容記小菜王
當日安排一樓近𨋢口嘅卡位
四人座位 都幾闊落
一坐低就有小食 - 雲耳青瓜🥒
平時都好鍾意食依款小食
味道調教得好好 十分開胃👍
主食方面 我地分別叫左5樣
1. 招牌燒肉(細)
燒肉脂肪比例層次分明,入口唔會過分油膩同死咸,可以一試
2. 拔絲咕嚕肉
而且每一舊大細相約 炸粉亦唔會太厚😋
3. 紅燒北菇豆腐
4. 陳醋骨😍
又是小編必食小炒,甜甜酸酸嘅味道十分吸引
5. 容記小炒皇
✴️溫提:由於物價上漲,部份小菜已經加價,餐牌上嘅價錢未必準確,建議落單前問一問侍應為準