2022-11-06
#康記粉麵之前網上唔少網友都有介紹依間位於火井既小店麵館,特別推介豬手👍 雖然自己唔太情有獨鍾,但咁近屋企就一試無妨。店鋪12點開門,進店時只見女老闆一人在準備,不斷都聽到電話,外送單接單,都真係幾受歡迎。我叫咗豬手加酥炸雞扒湯麵,$39。今日唔趕時間可以慢慢等。依度係用外賣餐具,遲吓政府立法都唔知佢地會點處理🤔 碗麵真係好足料,雞扒真係酥炸唔係整定,肉質嫩滑,可惜因為放咗落湯度影響脆感,否則會更好食。雞扒大件之外,豬手同樣好大件,最少有三大件👍 佢未至於係入口即溶果種,但已經入晒味,又多肉,唔係求期斬到細細件比你,單拼$33都真係幾抵👍康記粉麵西環石塘咀皇后大道西425S永華大廈地下後舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #西營盤美食 #麵食 #豬手#酥炸雞扒#麵食 #小店 #火井
我叫咗豬手加酥炸雞扒湯麵,$39。今日唔趕時間可以慢慢等。
依度係用外賣餐具,遲吓政府立法都唔知佢地會點處理🤔
康記粉麵
西環石塘咀皇后大道西425S永華大廈地下後舖