2019-09-12 20 瀏覽
今日又同我朋友食午餐,左思右想,決定食呢間銘陽車仔麵,貪佢款式同種類多,除麵食外,仲有飯餐同小食炸物,梗有一款啱口味~其實我係車仔麵鐵粉,所以梗係揀車仔麵,揀咗個四餸麵,都係$43,價錢合理~兩個人一人一碗車仔麵,外加油菜、飲品同脆炸墨魚餅。我的是米粉,而餸就係瑞士雞中翼,咖喱辣魷魚丶豆腐卜同埋酸辣肉燥,要咗麻辣醬大辣~食落夠麻夠辣帶甜味,肉燥好多,用料豐富,雞中亦鹵得入味,而咖喱魷魚就好軟腍,仲大大粒添,豆腐卜就梗係索汁之選啦除車仔麵外,我哋仲叫咗腐乳西生菜,綠油油一碟,配腐乳就無得輸,再加埋炸到脆卜卜的墨魚餅,好滿足的一個午餐。除咗車仔面外,仲有飯餐麵食同小食,而且價錢相宜,下午茶仲好低添,是一間可以滿足到各人食欲的小店~