2019-07-20 500 瀏覽
對上一次行街已經見到佢,但奈何朝早又食唔落咁肥美既燒肉~~惟有襯住拍拖紀念日同老公再帶埋囝囝夜晚去食~~事前記得做好準備功夫:就係記得book位!!!因為就算平日都好多人呀~~門口唔難搵,搭𨋢上到去一打開門就見到舖名,包保唔會去錯~~咁一早有明確的目標,唔駛諗:A5 和牛放題一入門口左手邊就係飲品櫃,自己出去拎架~~選擇都好多下我地2大1小,坐卡位好闊落坐低一陣,店員就拎左和牛的階梯黎喇~好靚呀~~每款牛肉都好細心咁放上標籤,方便加單時易搵番想食個款呀~~欣賞完就要開始喇!!!燒。燒。燒。今晚老公負責燒,我只係負責食~~和牛既油脂燒一陣就溶化了,入口即溶既感覺呀~~好幸福呀~~~除左和牛,仲有海鮮拼盤同埋任食燒蠔添呀。海鮮都算新鮮,仲有老公致愛既甲羅燒~~very good ~~~ 如果食完唔夠喉,仲可以單點再叫架,但就要收錢喇~其實帶埋囝囝黎都擔心冇野啱佢食~~上OPENRICE睇定有冇咩熟食,就算佢唔食牛,都有其他野揀~~一黎就叫左個熱湯烏冬,仲有好幾款炸物俾佢揀~炸雞塊、炸雞翼咁~~佢都食得好滋味除左燒烤類,仲有沙律、刺身、壽司、手卷、小食⋯⋯會唔會太多選擇呢?!我地燒和牛外,仲

一入門口左手邊就係飲品櫃,自己出去拎架~~選擇都好多下

我地2大1小,坐卡位好闊落

坐低一陣,店員就拎左和牛的階梯黎喇~
和牛階梯

燒烤中

海鮮拼盤
海鮮

熟食

除左燒烤類,仲有沙律、刺身壽司、手卷、小食⋯⋯會唔會太多選擇呢?!
壽司刺身

我地燒和牛外,仲燒左豚肉、牛舌、清酒煮蜆、辣酒煮蜆、燒菠蘿⋯⋯太多太多選擇喇,可惜個胃太細~
要食多幾次先可以試哂佢所有野~~

最後埋單仲會有movenpick 雪糕送架,食完熱辣辣既燒烤,食番杯凍冰冰既雪糕🍦~~真係咩熱氣都冇哂~~

2019-07-10
慶祝紀念