2022-12-24
同friend子出去玩除咗食之外當然唔少得瘋狂影相呃吓like🤭 呢間fusion餐廳以黑白2D畫為主調,牆上嘅圖案都係由幾個大學生一筆一劃咁畫上去😱 另外最特別嘅應該就係佢哋嘅甜品啦,聽聞好睇又好食,啱曬鍾意打卡嘅朋友仔hehe~頭盤先嚟個刺身牡丹蝦,上面鋪上黑松露同花花點綴,鮮味十足,搭配外脆內軟嘅意式香草麵包同少量酸甜嘅番茄、口感豐富,清新又開胃🦐 是日餐湯係雜菜湯,配料滿滿,感覺十分健康,旁邊更有鬆軟嘅紅莓包,唔使搽牛油都好食😌主食有成18款菜式可以選擇,意粉、飯、肉樣樣有齊😝 私心推介慢焗美國安格斯牛胸肋骨,肉質細緻柔嫩而且完美地鎖緊住肉汁,令人難以抗拒🥰 Uluru特色燒肉拼盤包括肉眼、豬柳、雞扒同香草腸~ 不得不讚塊豬柳,味道濃郁而且完全唔乾柴,整體份量足夠兩個人食🫣甜品控表示呢度嘅甜品真係冇得輸🍮 本身以為都係sell樣咋嘛,點知一食... 出事了... 好食到癲咗omg!Uluru 二次元立體夢幻蛋糕賣相十分可愛,淨係打卡都有排你玩~ 雖然上面鋪咗層滿滿嘅cream但估唔到食落唔甜,質地較輕,啱晒怕肥嘅大家😋 海綿蛋糕軟綿濕潤,中間係草莓果醬同果肉,味道香甜可口,係幸
甜品控表示呢度嘅甜品真係冇得輸🍮 本身以為都係sell樣咋嘛,點知一食... 出事了... 好食到癲咗omg!Uluru 二次元立體夢幻蛋糕賣相十分可愛,淨係打卡都有排你玩~ 雖然上面鋪咗層滿滿嘅cream但估唔到食落唔甜,質地較輕,啱晒怕肥嘅大家😋 海綿蛋糕軟綿濕潤,中間係草莓果醬同果肉,味道香甜可口,係幸福嘅味道呀🥺
另外一款甜品名為moomin world,蘑菇嘅外層係白朱古力脆皮,食落唔會死甜,內裡係草莓乳酪同草莓果茸,味道酸甜,質感輕盈,感覺冇咁膩!而下面就有朱古力crumble同色彩繽紛嘅鮮花,模仿蚯蚓同泥土,會話真係做得好用心🍄 相信佢哋其他甜品都一樣咁出色~
唔知店長係咪預埋時間俾大家打卡慢慢chill,連嘢飲都大杯過其他cafe🤣 strawberry lady以青檸汁、士多啤梨醬同氣泡酒為基底,而peach mojito就加入薄荷、青檸、桃、rum酒同梳打水~ 個人更喜歡前者,酒味較出而且飲落更加fresh,朋友就鍾意後者,因為好似果汁咁甜甜地,兩款都值得一試😛