2015-07-25
其實好鍾意支持本地茶記食肆,身為香港人,當然撐本地薑,但總係被英國食物吸引,誰叫70後飲用港英水大!呢間店之前在西貢人氣都爆,有時人多到唔想排,當知道開左九龍城!立即要試!非常適合九龍之友!店有少少自助(水自斟),但坐位都有些20個左右,內部繼續有小小英國小擺設。加上menu 裡的英國Taywell icecream and Pukka Pies.....真係要keep Calm 呀!炸魚薯條就繼續保找水準,佢地仲加左好多選擇,All day breakfast ,大蝦芒果沙律(隔離桌有叫夠份量!)今次照舊炸魚薯條,份量大過西貢果間(一分錢一分貨~明嘅!)平日前食慣Malt Vinegar,今次送我Garlic mayo( homemade no doubt la),又幾夾呀!仲order side salad...dressing so good.Waitress話開左一星期,果然唔太多人,有機會比我寫第一個食評!甜品,牛肉批。。。。。。餐牌多特色,下次要再試!坐位闊落,又有兒童餐($45一份有魚柳包+粟米+果汁+BANANA~~呢期興?)小朋友都食得幾開心!香港地做生意,有租金壓力
香港地做生意,有租金壓力,希望呢間店可以繼續下去!
題外話/補充資料:
門口好易MISS,因為九龍城太多店,認住樂口福對面或惠康果條街。
有外賣!