2024-01-07 664 瀏覽
哥吖,今次我踩到一間超正嘅車仔麵店,同老友記開開心心地去嘆嘅。先講講呢間店嘅油麵,真係得嚟腍,口感Q彈得嚟啱晒口味。滷水豬耳同滷水豬紅就更加勁,呢啲滷水勁香同入味,食落去肉味濃郁,豬耳仲帶啲爽脆,豬紅就係滑溜溜嘅。至於自製拳頭母(豬肉丸)同牛筋丸,嘩,真係靚仔盡,拳頭母好有彈性,牛筋丸又夠嚼勁。嗰碗咖喱魚旦米粉就幾有創意,夠哂香濃。配上滷水金錢肚,足料而且超級入味,滷水豬腩滑嫩肥瘦適中,滿足晒啲食肉獸😂。滷水豆腐滑得嚟又保持咗本身嗰股清香。自製九菜餃同春卷又唔錯,內餡鮮味無比,外皮香脆。串燒嘅豆卜香口得嚟帶點孜然味,而台灣腸就透著一股燒烤香氣,好夾車仔麵。食完呢一餐,真係覺得我哋嘅飲食文化真係無得輸,小巷深處都有寶貝!打個飽嗝,感覺好滿足嗰種,連臉都樂開花🌸,淨係諗住下次仲要再嚟轉轉味道。飲杯豆漿,check埋單,今晚食得開心,講真,車仔麵加串燒,真係普通得嚟又唔普通,疫情快啲過去,我要約埋晒班朋友黎試呀!🍜🍢👍