2017-11-15 857 瀏覽
朋友話呢間車仔麵勁好食,行開附近就去食下佢。本身心諗車仔麵可以有幾好食,咪又係咁,點知好食到傻左!可以話係我至今食過最好食既車仔麵!!!!.舖頭裝修唔突出,同一般粉麵店差唔多,果然係禾稈冚珍珠!餐牌既餸都算充足,仲有啲唔常見既牛肺同魷魚鬚等等,價錢合理,最多可以叫五餸,身邊啲人平均都係叫四個餸,可想而知幾抵食!.唔講咁多即刻開餐,我叫左牛腩、豬大腸同蘿蔔三拼油麵,腩汁,一黎見到餸份量都算多,腩汁好濃郁,已經忍唔住試左個腩汁,係勁濃郁係牛肉味,帶一啲鮮甜味,未食個麵已經胃口大開!麵係正常既,重點係啲餸!蘿蔔係世界級好味!!!無渣!鮮甜!入味!真係好少車仔麵店可以做到嚿嚿蘿蔔都咁好味!真係一食難忘,強烈推薦大家叫蘿蔔!之後牛腩又係唔錯,佢比啲腩位睇落唔太"腩",但係一食落去好腍,係炆到好腍既嗰種,並唔係鬆肉粉既嗰隻腍,好入味,好食!豬大腸都係滷左一段時間,有咬口又唔會好韌,好入味,重點係洗得好乾淨,都唔錯!再加分係每碗都有配少量菜,幾細心,有誠意!食完一嗒又嗒,一嗒腩汁一嗒麵,真係好似上左癮咁,第一次食車仔麵有呢種感覺。.總括黎講,三餸$39,係銅鑼灣呢個價錢,再加上呢個質素,係勁抵!強烈

總括黎講,三餸$39,係銅鑼灣呢個價錢,再加上呢個質素,係勁抵!強烈推薦一定要試蘿蔔,聽到都幾多人叫魷魚鬚,可能都係好野黎!自己覺得配上汁啲既粉麵,好似河粉咁,會更完美 (個腩汁真係好正🤤)!
下次行過銅鑼灣,一定,係一定會黎食多幾次!大發!!!!