車仔麵係香港其中一樣特色嘅食物,港九新界都好多人開車仔麵檔, 基於成本問題大多數食材都係倚賴中央廚房形式攞貨, 間間都一樣唔係太行就係來來去去果幾樣. 機緣巧合下身喺體育館附近搵到呢一間車仔麵檔, 成個環境唔逼夾,攞起餐牌睇一睇有幾樣覺野覺得幾得意, 「梅子豬手」「鮑汁蘿蔔」「辣汁豬肺」睇落可以一戰, 不過最吸引眼球莫過於佢餐牌上面寫住有「足料花膠碗仔翅」 我唔會執輸叫咗一過嚟試吓. 全部小食又靚又好食,好吸引! 花膠碗仔翅好快就到左,好奇攞隻匙羹打撈一下睇吓有咩料, 一不起上嚟嗰條花膠又長又厚身,仲要勁多瘦肉同素翅, 嗰種足料嘅程度係由你食晒成碗碗仔翅每一啖都係好足料, 仲要好大碗,唔係講笑呢碗野我真係叫多咗一碗自己食,唔同FRD分. 之後就叫車仔麵,我碗車仔麵就叫左梅子豬手,魚皮餃,鮑汁蘿蔔, 我FRD個碗就叫做咖喱魷魚,冬菇同油菜, 首先要講咩講佢個車仔麵份量真係好多你絕對唔需要擔心食唔飽, 無論麵嘅份量同餸嘅份量都好多,梅子豬手有三隻大大隻咁多, 入口好重梅子味一啲都唔溜,蘿蔔真係好入味大大嚿又多汁, 咖喱魷魚好入味好香咖喱味,冬菇大大,我同老婆食完都覺得好飽好滿足!
基於成本問題大多數食材都係倚賴中央廚房形式攞貨,
間間都一樣唔係太行就係來來去去果幾樣.

機緣巧合下身喺體育館附近搵到呢一間車仔麵檔,
成個環境唔逼夾,攞起餐牌睇一睇有幾樣覺野覺得幾得意,
「梅子豬手」「鮑汁蘿蔔」「辣汁豬肺」睇落可以一戰,
不過最吸引眼球莫過於佢餐牌上面寫住有「足料花膠碗仔翅」
我唔會執輸叫咗一過嚟試吓.
全部小食又靚又好食,好吸引!

花膠碗仔翅好快就到左,好奇攞隻匙羹打撈一下睇吓有咩料,
一不起上嚟嗰條花膠又長又厚身,仲要勁多瘦肉同素翅,
嗰種足料嘅程度係由你食晒成碗碗仔翅每一啖都係好足料,

我FRD個碗就叫做咖喱魷魚,冬菇同油菜,
首先要講咩講佢個車仔麵份量真係好多你絕對唔需要擔心食唔飽,
無論麵嘅份量同餸嘅份量都好多,梅子豬手有三隻大大隻咁多,
入口好重梅子味一啲都唔溜,蘿蔔真係好入味大大嚿又多汁,