2022-02-22 446 瀏覽
好耐都無出街堂食,是日同HONEY去開上環買野,早點在六點禁堂食之前食飯,見到哩間食鮮辣滷車仔麵 ,HONEY都話想食車仔麵 ,就決定食車仔麵 一入到去,位置唔多,除左車仔麵,另外都有不同款式的串燒,老闆熱心地介紹食物,仲同我地說想有間好像日本拉麵屋加串燒的餐廳,可以邊食車仔麵,再食兩串串燒,哩個想法都真的唔錯,同老公點左兩碗拉麵,另外都點左兩串串燒食,油麵-滷水豬耳,滷水豬紅,自製拳頭母,牛筋丸,咖喱魚旦米粉-滷水金錢肚,滷水豬腩,滷水豆腐,自製九菜餃,春卷另外我地點左四餸,老細因為疫情關係,加餸都系2蚊,真的令車仔麵多左不同的選擇,豆漿跟餐加9蚊一支,車仔麵加豆漿真的不少得的油麵-滷水豬耳,滷水豬紅,自製拳頭母,牛筋丸,咖喱魚旦最特別的系佢地的自製拳頭母(豬肉)真的好好食,好有彈性,另外魚旦系陳皮魚旦,好懷念,另外滷水豬耳,滷水豬紅都唔錯,牛筋丸不過不失米粉-滷水金錢肚,滷水豬腩,滷水豆腐,自製九菜餃,春卷滷水金錢肚同滷水豬腩都入味,同埋滷水豬腩夠淋又唔會好肥,滷水豆腐又比較少有在車仔麵出現,滑滑地都唔錯,自製九菜餃同埋春卷都唔錯,佢地的餸食得出都唔系HEA做的串燒: 豆卜,台灣腸
好耐都無出街堂食,是日同HONEY去開上環買野,
早點在六點禁堂食之前食飯,
一入到去,位置唔多,除左車仔麵,另外都有不同款式的串燒,
可以邊食車仔麵,再食兩串串燒,哩個想法都真的唔錯,

同老公點左兩碗拉麵,另外都點左兩串串燒食,
油麵-滷水豬耳,滷水豬紅,自製拳頭母,牛筋丸,咖喱魚旦
米粉-滷水金錢肚,滷水豬腩,滷水豆腐,自製九菜餃,春卷
另外我地點左四餸,老細因為疫情關係,
加餸都系2蚊,真的令車仔麵多左不同的選擇,

豆漿
跟餐加9蚊一支,車仔麵加豆漿真的不少得的

油麵-滷水豬耳,滷水豬紅,自製拳頭母,牛筋丸,咖喱魚旦

另外滷水豬耳,滷水豬紅都唔錯,牛筋丸不過不失

米粉-滷水金錢肚,滷水豬腩,滷水豆腐,自製九菜餃,春卷
自製九菜餃同埋春卷都唔錯,佢地的餸食得出都唔系HEA做的

串燒: 豆卜,台灣腸

豆卜串燒真的好香口,另外加埋孜然粉在豆卜到,好夾的味道,台灣腸都唔錯,有彈口,
如果約埋朋友一起食車仔麵加串燒,都系唔鉑的IDEA,疫情快點過去~~
2022-02-20
下午茶