2017-08-07 482 瀏覽
難得有朋友黎馬鞍山搵我食飯,要搵間坐得耐,環境又好嘅,係美食沙漠真係唔易搵~醒起之前有人介紹過泳池隔離有間餐廳,環境好似唔錯,就一於同朋友去試下~我哋星期五晚去食,唔算好多人,但真係好正,難得有個地方可以靜靜地同朋友傾計,又冇用餐時限!最緊要地方夠大,每張枱都有距離,唔會聽到隔離講緊咩,保持私隱度~玻璃出面就係泳池,唔知係咪單面反光嘅呢?如果唔係,游水嘅人都好似有啲尷尬😝講到食物,味道真係唔算好好,但份量夠哂~我哋叫咗兩個餐,首先黎咗個餐湯先。羅宋湯好似用茄膏加罐頭湯就咁溝出黎,唔知係咪落多咗糖,味道偏甜。朋友嗌咗個黑松露海鮮焗飯,但個黑松露汁完全無鹹味,得陣黑松露味,唔通無落鹽?最後朋友都食唔落😶依個就係我叫嘅燒春雞配黑松露意大利飯,今次個飯就唔錯,仲有半隻春雞係飯上面,真係好大份~不過可能燒得耐咗少少,啲雞肉都有啲鞋,最後都係食唔哂。仲有兩杯餐飲就正常質素,最後我哋仲嗌咗兩個甜品,一個焦糖燉蛋,一個芝士蛋糕,不過唔記得影相。芝士蛋糕份量有啲細,芝士味唔濃;但焦糖燉蛋就唔錯~整體黎講,食物質素一般,但環境的確唔錯,服務亦ok,所以有機會都會考慮再黎~

講到食物,味道真係唔算好好,但份量夠哂~
我哋叫咗兩個餐,首先黎咗個餐湯先。

芝士蛋糕份量有啲細,芝士味唔濃;但焦糖燉蛋就唔錯~