2024-08-25
好開心呢間我同朋友仔都好鍾意食嘅Cafe,今次佢黎左我屋企附近而將軍澳都開咗分店既espresso alchemy. 位置係popcorn 電梯直上就係lu環境同其他分店佈置非常接近,都係採用比較舒適,寬敞嘅設計。好適合同朋友慢慢傾偈,冇時間限制嘅壓力。飲品今次試咗宇治抹茶鮮奶,濃郁嘅抹茶味同奶香配合得非常好。主食今次再食厚切意大利煙肉卡邦尼意粉。上次食過返尋味,好鍾意佢係厚切煙肉,香得嚟唔會咸,肉質彈得嚟亦爽口,一啲都唔「蘇」。而且卡邦尼醬汁非常Creamy,配合軟硬度適中,彈牙嘅意粉,非常好👍。亦試咗以前未食過嘅「乳酪青醬雞肉意式香草包」。開頭會以為好酸,但係原來乳酪中和左青醬嘅膩,係可以咁fresh! 雞肉嘅份量亦都非常之多,唔係肥雞肉,個包帶少量蒜蓉味,食落脆口,所以成個麵包味道同口感層次非常多,幾適合減肥人士。最後甜品食咗法式西多士配自家製雜莓醬。厚切嘅西多士,配合少少酸味嘅雜莓醬,味道清新,非常適合作為晚飯嘅完結。
位置係popcorn 電梯直上就係lu
飲品今次試咗宇治抹茶鮮奶,濃郁嘅抹茶味同奶香配合得非常好。
主食今次再食厚切意大利煙肉卡邦尼意粉。
配合軟硬度適中,彈牙嘅意粉,非常好👍。
最後甜品食咗法式西多士配自家製雜莓醬。