之前有食過尖沙咀嘅分店,而家喺鰂魚涌返工就試下新店。今次鰂魚涌分店嘅裝修更上另一個層次。價錢同尖沙咀分店一樣,尚算親民,味道同埋環境依舊高質。適合輕鬆地見客,或者幾個同事想坐得舒服啲傾計嘅時候嚟食。厚切意大利煙肉卡邦尼意粉真係厚切,好有咬口!醬汁Creamy得來唔膩,唔係超厚身果種。意粉幾有彈性,亦都好掛汁,所以值得推介青醬忌廉雞肉長通粉同頭先嗰款係另一個口味,青醬嘅口味幾突出,幾香口。雞肉係極度足料,而且肉質都幾滑!烤雞菠蘿漢堡配乳酪醬及焗薯第一次食佢嘅burger,老實講真係好有驚喜。個烤雞係有兩大片!烤雞嘅香料味,同埋菠蘿嘅配合非常之夾。再加埋蕃茄,生菜,食得出唔同嘅層次。仲有想讚個麵包,係稍稍烤熱過,帶少少甜味,製作認真伯爵茶鮮奶巧克力晚餐食,所以冇叫咖啡,但係呢間餐廳都出名佢嘅朱古力,所以試咗呢杯咁特別嘅。伯爵茶同朱古力都意外地夾,嚟到係剛剛可以入口嘅溫度,我覺得伯爵茶同朱古力個比例做得好好(本人鍾意茶味>朱古力味)法式西多士配自家制雜莓醬西多士都意外地出色,厚切嘅麵包,但係都有吸收晒蛋漿,所以咬落去都充滿蛋香,配埋帶酸味嘅雜莓醬,剛剛好!如果鍾意甜味嘅話,建議可以落多啲糖粉
適合輕鬆地見客,或者幾個同事想坐得舒服啲傾計嘅時候嚟食。

厚切意大利煙肉卡邦尼意粉

青醬忌廉雞肉長通粉

烤雞菠蘿漢堡配乳酪醬及焗薯

伯爵茶鮮奶巧克力

法式西多士配自家制雜莓醬

如果鍾意甜味嘅話,建議可以落多啲糖粉

鰂魚涌好多小店都冇位坐,有得坐嘅地方,都價錢相對比較貴,但係呢間餐廳就性價比算高得來,環境又非常之舒適,絕對建議大家試試

2024-01-25
  • 厚切意大利煙肉卡邦尼意粉