獅房菜

Lion Rock
餐廳: 獅房菜
資訊:

2022-07-30 1792 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好耐無黎Lion Rock食飯,原來已經由之前半自助餐轉成中式菜,想知道又靚又好玩地方?    fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得 ______________________________ 海景餐廳就見得多,鐵路景餐廳就應該得獅房菜先至有。黎到食午餐,我地揀左香片,比較清淡得黎有少少清香。之後就係小食併盤,合桃炸得好香脆,除左杏仁,另外兩款都落左少少辣,海蜇爽滑,秋葵又健康,小食做得幾好。獅房御點午市套餐- A  ( $238 )🔸櫻花蝦M5 和牛炒飯, 炒飯粒粒分明,和牛肉都好好食,櫻花蝦點綴返少少辣味。🔸京鴨牛肝菌春卷,牛肝菌好濃,外層厚厚春卷中和返個味道,平衡得好好,而且春卷好脆。🔸桂花酒香瀨尿蝦餃, 本身見佢特別用瀨尿蝦做蝦餃餡有啲期待,不過食落都幾普通,唔係話好彈牙個種,不過都係皮薄餡靚。🔸馬糞海膽鱈場蟹多士,  依個好好食,一開俾海膽兩個字吸引左所以叫,食落要好仔細先食得出海膽味,反而鱈場蟹好有驚喜,好夠彈牙,而且有淡
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

好耐無黎Lion Rock食飯,
原來已經由之前半自助餐轉成中式菜,
想知道又靚又好玩地方?
fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得
海景餐廳就見得多,
鐵路景餐廳就應該得獅房菜先至有。
黎到食午餐,我地揀左香片,
比較清淡得黎有少少清香。
之後就係小食併盤,
合桃炸得好香脆,除左杏仁,
另外兩款都落左少少辣,
海蜇爽滑,秋葵又健康,
小食做得幾好。
獅房御點午市套餐- A  ( $238 )
🔸櫻花蝦M5 和牛炒飯, 炒飯粒粒分明,
和牛肉都好好食,櫻花蝦點綴返少少辣味。
🔸京鴨牛肝菌春卷,
牛肝菌好濃,外層厚厚春卷中和返個味道,
平衡得好好,而且春卷好脆。
🔸桂花酒香瀨尿蝦餃,
本身見佢特別用瀨尿蝦做蝦餃餡有啲期待,
不過食落都幾普通,唔係話好彈牙個種,
不過都係皮薄餡靚。
🔸馬糞海膽鱈場蟹多士,
依個好好食,一開俾海膽兩個字吸引左所以叫,
食落要好仔細先食得出海膽味,
反而鱈場蟹好有驚喜,
好夠彈牙,而且有淡淡蟹味。

獅房御點午市套餐- A  ( $238 )
🔸海膽蟹肉夢美人絲苗,
蟹形碟好得意,加左分,
醬啲拉絲好多,焗飯口感,好好味。
🔸藥膳當歸醉雞餃, 依粒醉雞餃就勁,
細細一粒,但做到好多藥材雞湯味道。
🔸桂花酒香瀨尿蝦餃。
🔸馬糞海膽鱈場蟹多士。

桂花紅豆酒釀小丸子
跟餐有甜品,小丸子係煮到入面都好冧,
唔係間間餐廳都做到依個口感,
不過佢用杯有啲失色,好無甜品感覺。

fai.lok小結

Lion Rock啲套餐份量真係偏少,
大食朋友就一定唔岩,
適合一啲想chill 嘆中餐朋友仔,
而且Lion Rock啲野食精緻得黎真係好用心,
整得好好食。
2022-07-25