餐廳: 紅雞冰廳
資訊:

2023-06-22 494 瀏覽
叫咗個雞扒早餐,同之前味道唔同晒。屋企人嗌德昌早餐外賣,我都堅持返紅雞食雞扒,點知勁勁勁失望囉。雞扒比之前細塊咗少少唔緊要,但變到好鞋好柴好乾,離開晒「好味」同「滑」嘅合理範圍。個汁絕對係衰,唔識形容佢個味,總之個汁嘅唯一好處係份量少,唔駛捱好耐 - 我想要返之前個肉醬茄汁囉,之前係成個雞扒餐嘅靈魂,依家無咗。牛乳炒滑蛋,唔係炒蛋,係煎蛋皮,無牛乳囉,摺埋塊蛋皮扮炒蛋,難食。之前墊底係塊大生菜,依家係沙律菜,呢樣我無意見,橫掂我唔喜食菜。另一賣點丹麥多士,烘到又硬又唔脆,唔好以為又硬又唔脆有違常理,好多茶記都做得到,不過同條菜一樣,我keto緊,當係少個透惑。52蚊一個早餐,雖然喺九龍城都唔算貴,但都有好多選擇囉。專登打返電話去話俾佢地知,都好,接電話果姐姐都態度好,都直接承認換左師傅,不過我去茶記唔係食服務環境㗎嘛,唉⋯⋯老闆,諗諗點搞好喎!

外賣自取