2016-02-23 526 瀏覽
我好鐘意細細間嘅cafe,今日喺天后有新發現,佢就喺馬路旁嘅轉角位。店入面大概都有20個位,感覺好溫馨。我今日lunch時間黎食,都算幾多人。 我同朋友叫左兩個lunch set,All day waffle breakfast同Chicken arrabiata。店仔細細,我地坐嘅前面望住吧枱,隔離就係廚房。全間店都充滿食物嘅香味。Flat white (跟餐+$10)普通跟lunch set就只係得americano同tea,想飲其他咖啡就要再加錢。咖啡味聞落好香,但飲落唔算太重咖啡味,奶味比較重。All day waffle breakfast ($108)叫得all day waffle breakfast,waffle當然係好重要。對我黎講,呢個waffle唔夠厚身同鬆軟,我比較鐘意食軟淋淋果隻waffle多d,呢個感覺就單薄得濟啦。反而d配菜就幾好食,特別係個菇同d菜。d菜加左黑醋,所以食落好開胃。Chicken arrabiata ($88) 中文解釋好似係香辣番茄雞肉意粉。番茄醬好醒胃,唔會有太漏嘅感覺。辣味都好適中,呢個辣度應平時唔食開辣嘅都接受到。雞

Flat white (跟餐+$10)

Chicken arrabiata ($88)

中文解釋好似係香辣番茄雞肉意粉。番茄醬好醒胃,唔會有太漏嘅感覺。辣味都好適中,呢個辣度應平時唔食開辣嘅都接受到。雞肉就不過不失啦,整體都係好味嘅。
2016-02-23