2023-04-30 84 瀏覽
今晚去咗一間位於旺角嘅打邊爐餐廳,裝修非常之有特色,完全好似置身喺太空打邊爐咁。首先我哋嗌咗個鴛鴦湯底,分別係花膠雞湯同酸菜白肉湯底。絕無誇張,佢係半隻雞成個放落個湯底度,花膠亦都非常之彈牙,吸晒雞湯嘅精華,好濃郁嘅湯底真係好滋味。另一邊係酸菜白肉湯底,酸度啱啱好,亦都非常之多肉,好抵食。牛小排牛味非常之濃郁,亦都入口即溶,三色丸仲要係自己手打嘅,分別係墨魚丸,豬肉梅菜丸同埋蝦丸,睇得出呢間餐廳係有心思嘅。海鮮方面亦都非常之有驚喜,佢完全唔係雪藏海鮮,放落個花膠雞湯度將個湯底升華咗, 呢度竟然係可以食到龍躉魚片,鮑魚,帆立貝廣島蠔,全部都係貴價食材。除此之外呢度嘅侍應生都好有禮貌,會為你定時定候加湯底,同埋呢度嘅服務水準一流,用心服務先會食得開心。最後我哋先落蔬菜,啲蔬菜吸收晒雞同海鮮嘅精華,除咗鮮上加鮮之外,最後落埋個烏冬落去今餐真係非常之滿足。
2023-03-22