2022-10-03
要食四川辣野唔一定要幫襯大型連鎖店既,偶然試下d街邊小店都係一個唔錯既選擇👍呢間餐廳外表睇落古色古香,裝修都有d歷史,未食都feel到一陣陣既四川風味🌀我地今次叫左麻辣粉條,麻辣雞煲,火爆牛肉,乾煽四季豆,珍寶青檸樹同菠蘿藍精靈麻辣粉條係冷盤黎,但係浸麻辣香香到似熱食咁,粉條非常爽口,配合埋香口既麻辣汁十分開胃🤩麻辣雞煲算係mini size既,可以當做一個小菜,唔怕食唔晒,呢個煲既麻辣味同粉條果隻係有分別,唔會話食黎食去都係果隻味🙈火爆牛肉聽個名都知辣啦,食落真係辣到噴火,好彩牛肉表面有蜜糖,多一種口感之餘仲可以中和辣味,唔會得個死辣🔥乾煽四季豆就唔辣既,食咁多辣野叫返碟菜調劑一下都好既,個四季豆食落都唔老,正常發揮啦😉珍寶青檸樹係青檸沙冰黎,上枱時都多汁多水,凍冰冰用黎解辣一流🤤菠蘿藍精靈係菠蘿加椰奶特飲,感覺有d似果罐韓國既忌廉溝鮮奶,係幾解渴解辣😛