2023-11-27
📍辣媽川湘私房菜(元朗) 午餐食辣菜,開個胃~呢度有最正宗地道川菜大師傅10年老店打卡網紅超強川菜美食 食既係最好味,口水流三尺既川菜!呢一間店,由開業到呢家都不停食,真係一食辣就諗起佢😚🔸 酸菜鱸魚(例牌)酸氣明顯又帶點微甜的濃郁湯頭,配上香麻滋味做點綴,超開胃🤤料多豐富,有酸菜,薯粉等,新鮮滑嫩的魚片吸附滿滿既湯汁,好滋味,重點重點係,魚冇乜大骨細骨,鮮甜又唔腥。🔸 膠原脆皮豬手外皮好香而且夠煙韌,食落唔會好油,膠質感滿滿,感覺好養身,肉質嫩口有水份,辣味香濃,夠哂驚喜😚🔸 小米炒土豆絲絕對係有鑊氣嘅小食薯仔切成一條條,酸酸辣辣好開胃🤤🔸 川味扣肉飯香醇肉嫩完美口感油香融合肥肉不油膩底部有梅菜加汁加埋炒過既花生更香口撈白飯一流😊🔸 經典肥腸酸辣粉手工麵湯頭辣得黎不油膩,肥腸不是軟爛的類型,是可以嚼彈口的口感,肥腸乾淨,切成一粒粒,仲有豬紅,午餐肉,豆卜,豆角配料,己經好豐富。手工麵吸飽了湯汁好鼓溜。好好食😋🔸 至尊健康水果茶一桶水果茶加入滿滿新鮮水果,用料超澎湃以酸甜百香果汁🍹喝得到天然的水果清香,香甜微酸清爽解渴😋有藍莓、蘋果、西瓜、橙等等生果混合而成,水果味清甜🍎🫐🍊🍉
午餐食辣菜,開個胃~
呢度有最正宗地道川菜大師傅
10年老店打卡網紅超強川菜美食
食既係最好味,口水流三尺既川菜!
呢一間店,由開業到呢家都不停食,真係一食辣就諗起佢😚
🔸 酸菜鱸魚(例牌)
🔸 膠原脆皮豬手
🔸 小米炒土豆絲
絕對係有鑊氣嘅小食
薯仔切成一條條,酸酸辣辣好開胃🤤
🔸 川味扣肉飯
香醇肉嫩完美口感油香融合
肥肉不油膩
底部有梅菜加汁
加埋炒過既花生更香口
撈白飯一流😊
🔸 經典肥腸酸辣粉手工麵
🔸 至尊健康水果茶
一桶水果茶加入滿滿新鮮水果,用料超澎湃
以酸甜百香果汁🍹
喝得到天然的水果清香,香甜微酸清爽解渴😋
有藍莓、蘋果、西瓜、橙
等等生果混合而成,水果味清甜🍎🫐🍊🍉