2009-06-29 16 瀏覽
自從食過Big Bite後,一直念念不忘,一係北角開飯就心思思去返呢度已經試左好多野luCrispy Bacon Cheese Burgrer($56):無要lean bacon,但係都唔會食到肥肉,真係好脆,口感好好!尤其因為即整,芝士同bacon融合,好perfect!肉非常juicy,唔會好似burger king等咁乾,又唔會好似pro burger咁死實無味,好正!飽介乎漢堡飽與english muffin之間,稍稍焗過,很軟熟很好味啊!我鐘意佢的sauce,夠之餘又唔會漏,正!除了tomato同生菜,仲有洋蒽增加咬口,好開心+14有3 cheese,我覺得係cheese sauce,淨係食到酸酸地,但係都好味啊!味道豐富了很多呢!Cheese Burger($49):無諗過無Bacon會差咁遠(當然唔係難食喇),因為無左脆bacon增加口感,所以咬口方面比較單一,所以表面$7要bacon好貴,但係以味道黎計絕對值!The Big Bite($42):最traditional的款式,但係burger始終要有cheese先好Cheese Poutine($28):芝士汁比較曦,
已經試左好多野lu

Cheese Poutine($28):芝士汁比較曦,個汁係好味,但係因為太水,所以將即炸的薯條浸飪左,導致有分扣,可惜

Nachos Poutine($33):Nachos toppings有sour cream cheese,肉醬等等,同薯條出奇的夾,而且toppings好多,食晒份ipoutine都綽綽有餘!雖然好肥,但係好滿足!
Original Fires($15):最普通的薯條,但係即炸,而且又粗身,好好味!但黎呢度始終都係食poutine好D

Onion Soup:要芝士絲係入面
令到洋葱湯味道更豐富,Onion好多,辣辣的,不錯!但係同burger配埋,越飲越渴

Potato Salad:好大份呀!上面有bacon粒,好好味!好味過delifrance跟餐的potato salad!
Oreo Smoothies:最差的食物,好淡,無味!set加$13絕對唔值!
服務唔錯,不過淨係識講英文

坐位好外賣式,多數係高枱,唔係坐得好舒服~
食物真係好好味,因為係即整,所以會有D慢,下次要試埋mushroom burger+cheese
The Big Bite
Crispy Bacon Cheese Burger